Ενημερωτική Συνάντηση για τους Αλιείς στη Σκάλα Καλλονής
7 Νοεμβρίου 2017
Χωρίς εξέδρα επισήμων η παρέλαση της 8ης Νοεμβρίου- Βαβέλ το δημοτικό συμβούλιο για το προσφυγικό
7 Νοεμβρίου 2017

“Απόβαση” στα Ψαρά της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Μίλησαν για την “διαφορετικότητα” στους μαθητές των Ψαρών τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο ακριτικό νησί.
Σε μία πρωτοβουλία αγάπης, ενδιαφέροντος, προσφοράς και αλληλεγγύης η Κινητή Μονάδα παρουσίασε, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Including Samuel» του σκηνοθέτη και φωτορεπόρτερ Νταν Χαμπίμ.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η εξοικείωση των μαθητών με τη «διαφορετικότητα» και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Ψαρών, παρουσία του Δημάρχου Ψαρών, Κωνσταντίνου Βρατσάνου, μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, καθηγητών, γονιών και επαγγελματιών υγείας του νησιού.
Να σημειώσουμε ότι επόμενος σταθμός της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου, με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας , είναι το Πυργί στις 20/11/2017.


Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου :
Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α. Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.
Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), [email protected]

Μοιράσου το άρθρο: