Σύσκεψη στο Μαξίμου για προσφυγικό στη Χίο: Διαβεβαιώσεις για κλείσιμο ΒΙΑΛ ως κέντρου φιλοξενίας, δεσμεύσεις για οικονομικά μέτρα στήριξης
8 Νοεμβρίου 2016
Αντρέας Μιχαηλίδης για σύσκεψη στο Μαξίμου: συναίνεση για την εξεύρεση λύσης
8 Νοεμβρίου 2016

Διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά ζήτησε η Χρ. Καλογήρου στη σύσκεψη για το προσφυγικό της Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την ανάγκη διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά έθεσε έμφαση η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, στη σύσκεψη για το προσφυγικό–μεταναστευτικό της Χίου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι “ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών θα προκαλέσει πολυπαραμετρικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών, σε μία περίοδο που πλήττονται από τις συνέπειες του προσφυγικού – μεταναστευτικού”.

Στη σύσκεψη, που από την πλευρά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, αναζητήθηκαν λύσεις στα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού, με την πλευρά της Περιφέρειας να τονίζει την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου και λειτουργίας ενός και μοναδικού Κέντρου Φιλοξενίας στη Χίο.

 

Μοιράσου το άρθρο: