Ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον το ΚΥΤ Μόριας- Προθεσμία 30 ημερών από την Περιφέρεια
10 Σεπτεμβρίου 2018
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου: ανοίγουν χωρίς ελλείψεις τα σχολεία
10 Σεπτεμβρίου 2018

Εγινε η συνένωση σχολείων, δεν προβλέφθηκε λεωφορείο- Διαμαρτυρία συλλόγου γονέων Λαγκάδας

Μοιράσου το άρθρο:

Το θέμα της ασφαλής μεταφορά μαθητών από τη Λαγκάδα προς το Τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας – Λαγκάδας, θέτουν με ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών της Λαγκάδας που είδαν να προχωρά από φέτος η συγχώνευση των σχολείων τους χωρίς να έχει προβλεφθεί και η ασφαλής μεταφορά των μαθητών του δημοτικού.
Με επιστολή προς το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή ο Σύλλογος Γονέων επισημαίνει τα ακόλουθα:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά τη συγχώνευση των διθέσιων Δημοτικών Σχολείων Λαγκάδας και Συκιάδας σε ένα τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο -σύμφωνα με το ΦΕΚ 1774 τ. Β’/18-5-2018- προέκυψε η ανάγκη ασφαλούς μεταφοράς μαθητών από τη Λαγκάδα στη Συκιάδα.

Ήδη οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου γνώριζαν με επίσημο έγγραφο του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λαγκάδας, στις 22 Ιουνίου 2018, ότι απαιτείται λεωφορείο των 20 θέσεων για τη μεταφορά των μαθητών.

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-019 πληροφορηθήκαμε από το Διευθυντή του Σχολείου Συκιάδας- Λαγκάδας κ. Τσίγκο ότι οι διαδικασίες για την έναρξη του εν λόγω δρομολογίου δεν έχουν καν ξεκινήσει. Πρακτικά οι μαθητές από τη Λαγκάδα δεν μπορούν να βρίσκονται στο σχολείο τους στις 11 Σεπτεμβρίου, γεγονός που παρακωλύει το έργο ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας.

Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και Περιφέρεια Β. Αιγαίου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κάρματζη) μάς προτάθηκε προφορικά για 3 μήνες ( ; ) η μετακίνηση των μαθητών να πραγματοποιείται με τα υπάρχοντα δρομολόγια της γραμμής του Υπεραστικού ΚΤΕΛ τα οποία εξυπηρετούν τα παιδιά του Γυμνασίου, του Λυκείου και επιβατών (!), χωρίς τα λεωφορεία να πληρούν πάντα  τις προδιαγραφές ασφαλείας και κυρίως χωρίς να υπάρχει συνοδός για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Επιπλέον, το εν λόγω δρομολόγιο αναχωρεί στις 7:10 π.μ. από τη Λαγκάδα φτάνοντας 7:25 π.μ. στο σχολείο. Όσον αφορά στην επιστροφή, το λεωφορείο της γραμμής φτάνει στο σχολείο στις 13:40 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει και το Ολοήμερο.

Σύσσωμοι οι γονείς και οι κάτοικοι των δυο χωριών διαφωνούν με την παραπάνω πρόταση και προτείνουν να υπάρχει σχολικό λεωφορείο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, αποκλειστικά για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου από την ΠΡΩΤΗ μέρα του σχολικού έτους.

Οι κινήσεις σας για την άμεση επίλυση του θέματος, το οποίο είναι της ευθύνης και της αρμοδιότητάς σας, θα καθορίσουν τη στάση μας για το τι θα επακολουθήσει.

Αναμένουμε ΑΜΕΣΑ και ΕΓΓΡΑΦΩΣ την απάντησή σας με αίσθημα ευθύνης.

Με εκτίμηση,

Οι γονείς των παιδιών του Σχολείου Συκιάδας – Λαγκάδας

Την επιστολή τους οι γονείς την κοινοποιούν και σε:

Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Καλάργαλη,

Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Καλογήρου,

Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου σε θέματα Οικονομικών κ. Αργυρίου,

Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κάρματζη,

Περιφερειακούς Συμβούλους Βορείου Αιγαίου,

Βουλευτές Ν. Χίου κ. Μιχαηλίδη & κ. Μηταράκη,

Διευθυντή Τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Συκιάδας – Λαγκάδας κ.Τσίγκο

Μοιράσου το άρθρο: