50 χρόνια φυλάκιση στον πατέρα που βίαζε το παιδί του στη Λέσβο
23 Φεβρουαρίου 2018
Κέντρο Παιδιού και Εφήβου: ομάδα εφήβων για διαταραχές αυτιστικού φάσματος
23 Φεβρουαρίου 2018

Εκμίσθωση εγκαταστάσεων για το καλό του ΝΟΧ, προτείνει το Λιμενικό Ταμείο

Μοιράσου το άρθρο:

Τη λύση της εκμίσθωσης των χερσαίων εγκαταστάσεων στη Μπέλα Βίστα, ως συμφερότερη για το Ναυτικό Όμιλο Χίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Χίου.
Με δεδομένο ότι η πρόταση της παραχώρησης των εγκαταστάσεων, δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το χρονικό διάστημα των 10 ετών, όπως επισήμανε ο πρόεδρος Αντώνης Κέφης, κρίθηκε ότι οι εγκαταστάσεις είναι καλύτερα να εκμισθωθούν για χρονικό διάστημα έως και 50 ετών με συμβολικό μίσθωμα.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι πρέπει οι εγκαταστάσεις να βγουν σε πλειστηριασμό και η ευχή που εξέφρασαν τα μέλη του Συμβουλίου ότι δεν θα βρεθεί ιδιώτης να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό αφού πρόκειται για το «σπίτι του ΝΟΧ» και με δεδομένο ότι το ιστορικό αθλητικό σωματείο της Χίου έχει ήδη με έτοιμες μελέτες για το χώρο.
Τη λύση της πολιτικής παρέμβασης με φωτογραφική τροπολογία, και με δεδομένο ότι στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2011, οι εγκαταστάσεις έχουν χαρακτηριστεί ως μνημείο με άμεση αναφορά στο ΝΟΧ, πρότεινε ο Σταμάτης Ζουμίδης· που όμως δεν την συμμερίστηκε άλλο μέλος του συμβουλίου.

Λιμενικό Ταμείο Χίου: Φάκελλος ΝΟΧ

Την εξέταση των παραμέτρων, ως εγγυήσεις για το Λιμενικό Ταμείο, στην περίπτωση που η μίσθωση είναι άνω των 30 ετών πρότεινε τέλος το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Καράλης.
Αφού εξεταστεί το νομικό πλαίσιο, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου θα κληθεί να αποφασίσει την προκήρυξη πλειστηριασμού για το συγκεκριμένο χώρο.

Μοιράσου το άρθρο: