Σταθερά υπέρ της καλυτέρευσης των υποδομών της ΒΙΑΛ το υπουργείο- στοιχεία για την αποσυμφόρηση
12 Ιανουαρίου 2018
Ειδικό ποσοστό εισακτέων σε στρατιωτικές σχολές και ΑΕΝ για σεισμόπληκτα νησιά Β. Αιγαίου
12 Ιανουαρίου 2018

Καταγγελία ΝΤ ΑΔΕΔΥ για την κεντρική Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ και μεταφορά κινητοποίησης

Μοιράσου το άρθρο:

Την κεντρική διοίκηση της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει το Νομαρχιακό Τμήμα της Χίου, διότι όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ακυρώθηκε από τα κεντρικά η τρίωρη στάση εργασίας· όπως και οι ανάλογες κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι σε Λήμνο και Σάμο.
Η 3ώρη στάση εργασίας είχε προκηρυχθεί για το θέμα του πολυνομοσχεδίου.
Αντί για αυτήν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί στις 6.30 το απόγευμα σε συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην είσοδο της Απλωταριάς.

Ανακοίνωση
“Την ώρα που η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καρατομεί -με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης- όλες τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και τσακίζει τα οικογενειακά και κοινωνικά επιδόματα , περικόπτει τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγεί στον πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία, προχωρά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, επαναφέρει την αξιολόγηση – χειραγώγηση και μονιμοποιεί τις ελαστικές μορφές απασχόλησης για την νέα γενιά, δρομολογεί την απαγόρευση ουσιαστικά στο δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες, αυτή την ώρα επέλεξε η κεντρική ΑΔΕΔΥ για να ανατρέψει την απόφαση του τοπικού παραρτήματος βάζοντας πλάτη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Για τα παραπάνω, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ μαζί με άλλα ΝΤ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας ζητώντας τη συνδικαλιστική κάλυψη της κεντρικής Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, η οποία κατά πάγια τακτική της, εγκρίνει….

Ως εκ θαύματος-Πέμπτη μεσημέρι 2:30μ.μ- τα τσιράκια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ διά στόματος του πρώην προεδρεύοντος κ. Κουτσουμπέλη, καρατόμησαν την απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ της Χίου (όπως της Λήμνου και της Σάμου) για την προκήρυξη στάση εργασίας αύριο Παρασκευή 12-1-2017, γιατί “δεν θα περάσει το αντάρτικο του ΠΑΜΕ” όπως είπε ο συγκεκριμένος, διανθισμένο με τις προφάσεις περί καταστατικών υποχρεώσεων, που επιβάλλουν στο παράρτημα της ΑΔΕΔΥ στη Χίο, η στάση εργασίας να γίνεται μόνο για τοπικά ζητήματα και όχι για κεντρικά θέματα.
Έτσι λοιπόν ο σκυμμένος μέχρι τις φτέρνες του κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός , αφού αρνήθηκε την απεργία για το σύνολο του πολυνομοσχεδίου, που πλήττει μισθούς και συντάξεις, συγχωνεύει δημόσιες υπηρεσίες , βάζει τσεκούρι στα κοινωνικά και οικογενειακά επιδόματα, χτυπά το απεργιακό δικαίωμα, αποφάσισε μετά από πιέσεις τη συνηθισμένη τουφεκιά μιας τρίωρης τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.
Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό……..
Σε ρόλο πέμπτης φάλαγγας αποφάσισε να υπονομεύσει και τα τοπικά παραρτήματα που δεν ελέγχει,
-υλοποιώντας το πολυνομοσχέδιο πριν ακόμα ψηφιστεί-, απαγορεύοντας να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους, για τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή(12/1/2018) που κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο,ώστε να    με τα δεκάδες συνδικάτα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα και δημόσιου τομέα, ώστε να συμβαδίσουν με το ταξικό κίνημα που δεν είναι νεροκουβαλητής και ορντινάντσα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, των Νεοδημοκρατών, ή των μεταλλαγμένων Πασόκων του νέου σχήματος της κεντροαριστεράς.
Να τι συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν!! Να πώς ονειρεύονται τους εργατοϋπάλληλους!!!
Μοιραίους και άβουλους όπως οι ίδιοι.
Γλάστρες στο τραπέζι τους κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.Προδότες της τάξης τους.
Δε φτάνει που κατάντησαν το συνδικαλιστικό κίνημα εκεί που το κατάντησαν, δε φτάνει που με τις πολιτικές τους καλλιέργησαν την αναξιοπιστία , το συνδικαλιστικό καριερισμό και την εξαγορά, δε φτάνει που τύποι όπως οι “Πολυζωγόπουλοι” ή οι “Κουτσουμπέλληδες” καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την απέχθεια απέναντι στο συνδικαλισμό, τώρα πέρασαν και στην ανοιχτή απεργοσπασία βάζοντας ξεκάθαρα πλάτη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μαζί με την υπόλοιπη παρέα τους στην ΑΔΕΔΥ.
Να γιατί λέμε ότι είναι όψεις του ίδιου νομίσματος.
Τους παραδίδουμε λοιπόν στην κρίση των συναδέλφων , τους ίδιους και τα παπαγαλάκια τους, σε τοπικό επίπεδο, που σε ρόλους του«καπροτιάρη» παίρνανε τηλέφωνα τους ομογάλακτους τους στην Ε.Ε., για να μπλοκάρουν την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ όπως λένε και όχι της Ε.Γ του Ν.Τ του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, που με την ψήφο των συναδέλφων έχουν την πλειοψηφία οι δυνάμεις που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ.
Αποκαλύπτονται όμως! Δείχνουν πως είναι εχθροί του ταξικού κινήματος, αλλεργικοί στους αγώνες, φερέφωνα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, οι πρόθυμοι για τη βρώμικη δουλειά.
Με βάση την παραπάνω πισώπλατη μαχαιριά της εργοδοτικής-κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την προκηρυγμένη από το τοπικό παράρτημα τρίωρη στάση λόγω απαγόρευσης από τα κεντρικά.(στην απεργία συμμετέχουν ο Σύλλογος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου , οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, το έκτακτο προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Νοσοκομειακοί γιατροί, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Παν/μιων) λόγω αποφάσεων των δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών τους .
ΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 6:30 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00Μ.Μ. ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΊΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Μοιράσου το άρθρο: