Αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια σε σχολεία
12 Σεπτεμβρίου 2018
Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου: “‘Οχι στη μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία”
12 Σεπτεμβρίου 2018

Κινητοποίηση γονιών Λαγκάδας- Συκιάδας, σε 15 μέρες ο διαγωνισμός για δρομολόγιο απαντά η Περιφέρεια

Μοιράσου το άρθρο:

Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες ώστε η Οικονομική Επιτροπή να μπορεί να κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μαθητική γραμμή Λαγκάδα- Συκιάδα- Λαγκάδα, έδωσε παρεμβαίνοντας στην ΕΡΑ Αιγαίου ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χρύσανθος Αργυρίου.
Τονίζοντας ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα εδώ και αρκετές μέρες, σημείωσε πως χρειάζονται τουλάχιστον 15 ημέρες έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, να κατατεθούν και να ανοίξουν οι προσφορές για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
«Αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον από μεταφορέα», τόνισε ο κ. Αργυρίου· επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και παραδείγματα όπου δεν ανταποκρίνονται επαγγελματίες για τη γραμμή.
Από την ώρα που είναι 18 παιδιά, προβλέπεται η δρομολόγηση mini-bus (για ταξί είναι μέχρι 4 παιδιά) ενώ για το θέμα του συνοδού θα πρέπει να υποβάλλει σχετικό αίτημα ο διευθυντής του σχολείου.
Το πρωί στις 8.00, κρατώντας κλειστό το σχολείο την επομένη του αγιασμού, γονείς μαζί με δασκάλους από το σχολείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είχαν συνάντηση με το Διευθυντή Αριστείδη Κελεπερτζή.
“Το θέμα είναι γιατί δεν ξεκίνησε νωρίτερα η διαδικασία του διαγωνισμού, αφού και ο αριθμός των παιδιών ήταν γνωστός”, μας τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Λαγκάδας, Ελλη Κούνοουπα.
Παράλληλα και η πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου της Συκιάδας Ελπινίκη Καλαγκιά σημείωσε ότι παλεύουν ενωμένοι όλοι οι γονείς για το δίκαιο αίτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών.
Υπενθύμισε δε σε δύο χρόνια που η έδρα του σχολείου θα μεταφερθεί στη Λαγκάδα το πρόβλημα θα έχουν οι γονείς από τη Συκιάδα, οπότε κανείς δεν πρέπει να είναι αδιάφορος.
Είναι έτσι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, μέχρι να υπάρξει η έγγραφη δέσμευση ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν.
Το συγκεκριμένο θέμα δοκιμάζει και τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που δεν χρειάζεται να υπάρξει κατάθεση αιτήματος από το διευθυντή του σχολείου για να συμπαρασταθεί στον αγώνα των γονιών από Λαγκάδα και Συκιάδα, αφού είναι γνωστό και από όλους αποδεκτό το πρόβλημα.

Μοιράσου το άρθρο: