Μουζάλας Σάραντον συναντήθηκαν στη Λέσβο
23 Δεκεμβρίου 2015
Κι άλλη σύλληψη για πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα αλλοδαπών
23 Δεκεμβρίου 2015

Νοικιάζει γραφεία ο ΕΟΠΥΥ, την ώρα που είναι άδειο το μέγαρο ΙΚΑ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μη μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στο νομό στο μέγαρο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χίου και η συνέχιση της ενοικίασης γραφείων σε άλλο σημείο της πόλης, εκφράζουν το Εργατικό Κέντρο Χίου και τα Σωματεία Συνταξιούχων Χίου (ΙΚΑ, ΝΑΤ και Δημοσίου).

Δεν φτάνει μόνο που δεν χρησιμοποιούνται κενοί χώροι, την ώρα μάλιστα που στο κτήριο του ΙΚΑ το ΠΕΔΙ καταβάλει το ποσό που του αναλογεί στα έξοδα συντήρησης και ψύξης- θέρμανσης, αλλά ταλαιπωρούνται και οι ασφαλισμένοι με την υποχρέωση που έχουν να μετακινούνται σε μια απόσταση δύο χιλιομέτρων για την έγκριση και εν συνεχεία για την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών.

Στο θέμα επανέρχονται συνταξιούχοι και εργατικό κέντρο, αφού εδώ και 3 χρόνια οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια.

«Είναι απαράδεκτο οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του Δημοσίου (λειτουργία γραφείου Μητρώου τ. ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την έγκριση των δικαιολογητικών τους από τους ελεγκτές γιατρούς και κατόπιν να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Κουντουριώτη για την κατάθεση αυτών (η απόσταση μεταξύ των δύο υπηρεσιών είναι δύο χιλιόμετρα).

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη εκμίσθωση ακινήτου στην οδό ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, όταν υπάρχει κτίριο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (κτίριο φιλικό σε ΑΜΕΑ, αφού διαθέτει ειδικές ράμπες και WC, ανελκυστήρες δυνατότητας μεταφοράς ακόμη και φορείου, κεντρική ψύξη-θέρμανση, μεγάλους χώρους στάθμευσης, δωρεάν μεταφορική εξυπηρέτηση του κοινού από τις  συγκοινωνίες Χίου ανά 15λεπτο) και παραμένει άδειο», καταλήγει η καταγγελία..

Μοιράσου το άρθρο: