Φράκαρε το Λιμεναρχείο Χίου από τις αφίξεις προσφύγων- επίσκεψη την Παρασκευή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής
20 Οκτωβρίου 2015
Ημερίδα γαι τον αυτισμό και την τεχνολογική εφαρμογή ΠΑΕΥΕΣ στη Λέσβο
20 Οκτωβρίου 2015

«Οι δρόμοι είναι για όλους»- βιωματική δράση για την αναπηρία για παιδιά Γυμνασίου

Βιωματική δράση μαθητών για την αναπηρία

Μοιράσου το άρθρο:

Το Τμήμα Τροχαίας Χίου, σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Οι δρόμοι είναι για όλους», την Τετάρτη 21-10-2015 και ώρα 11:00, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Στη δράση θα συμμετάσχουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Χίου, οι οποίοι παρακολούθησαν παρουσίαση σχετική με την οδική ασφάλεια από Αξιωματικούς του Τ.Τ. Χίου και τον ψυχολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του Παγχιακού Συλλόγου .Α.Με.Α. Παντελή Πρώϊο.

Η δράση θα περιλαμβάνει κίνηση των μαθητών στους δρόμους της πόλης με αναπηρικά αμαξίδια, πατερίτσες, μπαστούνια τυφλών, ωτοασπίδες και καρότσια μωρών, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την κίνηση ανθρώπων που έχουν προβλήματα κίνησης στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, ομάδα μαθητών θα λειτουργήσουν ως τροχονόμοι, που θα κόβουν και «κλήσεις» με τη μορφή της σύστασης σε όσους οδηγούς παρανομούν.

Τέλος, άλλη ομάδα μαθητών θα καταγράψει τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, τα οποία θα επισημανθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Σκοπός της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στην υποχρέωση τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το σεβασμό που οφείλουν να επιδεικνύουν προς τους λοιπούς χρήστες των δρόμων της πόλης και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρίες.

Μοιράσου το άρθρο: