7 συλλήψεις για τα επεισόδια στη ΒΙΑΛ
11 Ιανουαρίου 2018
4 δικηγόροι στη νομική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου
11 Ιανουαρίου 2018

Ολοήμερη επίσκεψη Γ. Μουζάλα στη ΒΙΑΛ- συνάντηση με κατοίκους Χαλκειούς

Μοιράσου το άρθρο:

Την ανάγκη να μεταφερθούν τα κοντέϊνερ για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, που σήμερα διαμένουν σε σκηνές, τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην αντιπροσωπεία των κατοίκων από το γειτονικό χωριό Χαλκειός που συναντήθηκε μαζί του.
Ο Υπουργός που σήμερα επισκέπτεται από το πρωί τη Χίο και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, ήταν κατηγορηματικός –σύμφωνα με τα όσα μετάφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Φουτράκης- πως η ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει. Επανέλαβε επίσης ότι καταβάλλεται προσπάθεια για αποσυμφόρηση του Κέντρου.
Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων ότι έχουν σημειωθεί ζημιές στις καλλιέργειές τους και στις περιουσίες τους, ο κ. Μουζάλας τους δήλωσε ότι θα δει το θέμα των αποζημιώσεων. Απαντώντας σε ερώτησή μας ο Πρόεδρος της Κοινότητας μας είπε ότι έχουν δηλωθεί ζημιές ύψους περί τις 35.000 ευρώ.

Πάντως οι μερικές δεκάδες κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη ΒΙΑΛ, με δυνάμεις των ΜΑΤ να τους έχουν κρατήσει σε μια απόσταση από την είσοδο του Κέντρου, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα τους μετέφερε η αντιπροσωπεία τους. Συνέχισαν να περιμένουν την αποχώρηση του Υπουργού έχοντας τοποθετήσει και πανό που ζητά την παραίτησή του.

 

 

 

Ο κ. Μουζάλας συναντήθηκε εξάλλου με την Εισαγγελέα Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ενώ στις 5.00 μ.μ. έχει ορισθεί συνάντηση στο Δημαρχείο με το δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Μοιράσου το άρθρο: