Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-βάση ετοιμότητας Χίου παρουσιάζεται!
15 Απριλίου 2016
Εκτός ΝΔ ο αντιπεριφεριάχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης
15 Απριλίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ Χίου & Συλλόγου Δασκάλων για το νέο τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών

Μοιράσου το άρθρο:

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, για το νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών, πραγματοποιούν σήμερα στι 1.00 μ.μ. η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου αντίστοιχα.
Παράλληλα και τα δύο σωματεία κηρύσσουν 2ώρη στάση εργασίας από 12.30 μέχρι 14.30, ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις έξω από τα αντίστοιχα γραφεία των Διευθύνσεων.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου σημειώνει:

Ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου καλούμε τόσο τους αναπληρωτές, όσο και τους μονίμους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/04/2016 στις 13:15 στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου ενάντια στο πρόσφατα ανακοινωθέν σχέδιο του Υπουργού Παιδείας για νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2016-2017, καθώς και για την αβεβαιότητα στο θέμα των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών.

Για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι, ώστε να παραστούν στη διαμαρτυρία, προκηρύσσουμε στάσης εργασίας την Παρασκευή 15/04/2016 από τις 12:30 μέχρι και τις 14:00.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου αναφέρει:

Ο Σύλλογος Δασκάλων και  Νηπιαγωγών Χίου στα πλαίσια της πανελλαδικής  κινητοποίησης στις 15/4 καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές, το Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό προσωπικό, με αφορμή τις κατάπτυστες αντιεκπαιδευτικές προτάσεις για τους διορισμούς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, σε 2ωρη στάση εργασίας Παρασκευή 15 Απρίλη από τις 12:30 εώς 14:30μμ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  13:00, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (Οινωπίωνος 1). Επισυνάπτουμε κείμενο υπογραφών της «Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση», το οποίο στηρίζει το Σωματείο, και καλούμε όλους τους συναδέλφους να το εκτυπωθεί σε κάθε σχολείο και να υπογραφεί μαζικά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απαιτούμε ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΟΧΙ στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την ανασφάλεια και την εργασιακή περιπλάνηση!

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

ΑΜΕΣΗ κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας αντί να υλοποιήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  το αίτημα, για κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς έδωσαν στη δημοσιότητα «Προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών», με το οποίο ανατρέπουν τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων μας παραπέμποντας τους μόνιμους διορισμούς στις καλένδες.

Με τη διάταξη που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας αλλάζουν σημαντικά τα κριτήρια και οι πίνακες προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, δημιουργούνται νέες ομαδοποιήσεις, προκαλώντας έναν άγριο «εμφύλιο» μεταξύ τους, διατηρείται το καθεστώς της αδιοριστίας, ότι ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά, η διάταξη αυτή, αποτελεί αντιγραφή και συνέχεια του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/2010 της Διαμαντοπούλου, του νόμου που τσάκισε ζωές και δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών, που προώθησε την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, το θεσμό του μέντορα κ.ά. Έναν νόμο, που οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα τους κατάφεραν να καταστήσουν ανενεργές πολλές πλευρές του.

 Σύμφωνα  με τη νέα τροπολογία πρόσληψης αναπληρωτών:

–  Προτάσσεται η επιτυχία στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ (2006 & 2008)  και η μοριοδότηση του πτυχίου.

– Υποβαθμίζεται η προϋπηρεσία (μοριοδοτείται κάθε μήνας με ανώτατο όριο μοριοδότησης τους 60 μήνες (16,80 μόρια!!!!) και εξισώνει όλους τους εκπ/κούς, ακόμα κι αν έχουν μεγαλύτερη προϋπηρεσία των 60 μηνών.

Το αίτημα για απόσυρση της διάταξης του Υπουργείου είναι δίκαιο και πρέπει να στηριχτεί. Με τη ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο παγιώνεται το καθεστώς της αδιοριστίας, πολλαπλασιάζονται οι αδικίες και τα αδιέξοδα, σπρώχνονται συνάδελφοι έξω από την εργασία.

Κανένας αναπληρωτής και ελαστικά εργαζόμενος δεν περισσεύει, δεν πρέπει να πεταχτεί στην ανεργία. Αντίθετα, χρειάζονται πολλοί περισσότεροι, μόνιμοι, εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της Εκπαίδευσης. Αφού μόνο για τη φετινή χρονιά έγιναν πάνω από 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ πάνω από 3.700 (!),σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου, είναι τα κενά που δεν καλύφθηκαν για φέτος. Από το 2010 και ύστερα οι διορισμοί είναι μηδενικοί, ενώ την ίδια στιγμή οι αποχωρήσεις ξεπερνούν τις 30.000. Το υπουργείο αντί για μόνιμους διορισμούς θα επιδιώξει χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και εφαρμογή του προγράμματος για κλείσιμο συμπτύξεις και συγχωνεύσεις σχολείων. (Απόδειξη ότι ήδη μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιήσει για τη φετινή χρονιά το 40% από το ΕΣΠΑ – 160 εκ. σε σύνολο 340 εκ – που υπάρχουν διαθέσιμα ως το 2020).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι άμεσα δεμένες με τις επιχειρούμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Είναι συνέχεια των μέτρων για το φορολογικό, για το νέο μισθολόγιο, την αξιολόγηση, τις απολύσεις. Μπροστά μας έχουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ο αγώνας μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης για την συνολική απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.          Γιατί αλήθεια, πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός, που μπαινοβγαίνει από τάξη σε τάξη και από σχολείο σε σχολείο, που είναι ασταμάτητα με μια βαλίτσα στο χέρι και απολύεται κάθε χρόνο, να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα και να προσφέρει τη μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας;

Τώρα, συνάδελφοι, είναι η ώρα του αγώνα! Να μπούμε μαζικά στη μάχη έτσι ώστε να μην περάσουν τα μέτρα φωτιά.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Πάρε την υπόθεση του Αγώνα στα χέρια σου!

Μην τον αφήσεις στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Δεν αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική, την έχουν αποδεχτεί κι αυτή και τις συνέπειές της (κενά, αδιοριστία, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων κλπ.). Προσαρμόζουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μέσα στα όρια της «νομιμότητας», μέσα στα όρια της «ρεαλιστικότητας» και της οικονομίας, που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησής, Ε.Ε. και Κεφαλαίου. Όλοι το προηγούμενο διάστημα δεν  έκαναν τίποτα για οργανώσουν το αγώνα δεν έβγαλαν καν ανακοίνωση για την Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 7 Απρίλη! Έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί καλλιέργησαν στάση αναμονής και αυταπάτες στους εκπαιδευτικούς πως μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο θα λυθούν τα ζητήματα.

Μπροστά στη συνολική επίθεση μόνο ο οργανωμένος, συλλογικός, μαζικός ανυποχώρητος αγώνας, που αμφισβητεί το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής μπορεί να έχει προοπτική. Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση μας. Μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους προετοιμάζουμε τη 48ωρη Γενική Απεργία με αίτημα «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» και το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Ø Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η πρόταση του Υπουργείου.  Καμιά απόλυση αναπληρωτών.
  • Ø Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Ø Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Ø Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια.
  • Ø Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.

 

ΤΟ  Δ.Σ  ΚΗΡΥΣΣΕΙ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,  2ΩΡΗ  ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 12:3Ο – 2:3Ο μ.μ.  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ (ΟΙΝΟΠΙΩΝΩΣ 1)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                             ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕ ΦΑΝΟΣ

Μοιράσου το άρθρο: