Πλημμύρισαν τα Καρδάμυλα, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο
24 Οκτωβρίου 2015
Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι εθελοντές
24 Οκτωβρίου 2015

Στη Χίο ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, δύο στάδια φιλοξενούν πρόσφυγες

Μοιράσου το άρθρο:

Στις 12.30 περίπου μετά το μεσημέρι έφθασε τελικά στη Χίο ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, αφού υπήρξε καθυστέρηση στην πτήση από Αθήνα.

Ο ΓΓ επισκέφθηκε καταρχήν το Δημαρχείο και στη συνέχεια μαζί με το Δήμαρχο Χίου επισκέφθηκαν το χώρο του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, από το Δημοτικό Κήπο, συναντήθηκε με το Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου και θαακολουθήσει επίσκεψη στα κλειστά δημοτικά στάδια όπου έχουν ανοίξει για τους πρόσφυγες, ενώ στις 6.00 μ.μ. θα ακολουθήσει σύσκεψη με φορείς στο Δημαρχείο.
Επίσης επισκέφθηκε τους χώρους στα Ταμπάκικα και στη ΒΙΑΛ όπου ο Δήμος Χίου σχεδιάζει τη μεταφορά των προσφύγων.

Εν τω μεταξύ η κακοκαιρία μείωσε κατά πολύ τον αριθμό των προσφύγων που έφτασαν στο νησί, τις τελευταίες 48 ώρες ώρες, ενώ ήδη με τα δρομολόγια πλοίων έχουν φύγει περί τα 2.200 άτομα.

Και ενώ αναμενόταν το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να αναχωρήσουν περισσότερα από 1.000 άτομα με το Blue Star Patmos και το πρωί της Κυριακής ανάλογος αριθμός με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, σε ισχύ μέχρι τις 6.00 μ.μ. του Σαββάτου είναι απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χίου Δημήτρη Αυγερινό, το πρωί του Σαββάτου στη Χίο βρίσκονταν περί τους 3.800 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 1.800 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Παρά το γεγονός όμως ότι άνοιξε και το Κλειστό του Βούρειου, παραμένουν πρόσφυγες στα υπόστεγα στη Δημαρχία, στην Περιφερειακή Ενότητα και στο Ομήρειο.

Εντύπωση επίσης έχει προκαλέσει ότι ο χώρος στο Μυρσινίδι είναι άδειος, γεγονός που δείχνει την αγωνία των προσφύγων να βρίσκονται στο κέντρο και κοντά στο λιμάνι, στην προσπάθεια εξεύρεσης εισιτηρίου για να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μοιράσου το άρθρο: