Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δυο μήνες η περιοχή Ερεσού -Αντίσσης
16 Ιανουαρίου 2018
Χιακή Συμπολιτεία: Η προσφυγική κρίση μετατρέπεται σε κρίση θεσμών
16 Ιανουαρίου 2018

Στο ΕΣΠΑ το έργο “Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ”

Μοιράσου το άρθρο:

Την παρουσίαση της ένταξης του έργου «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης ΠΣΑ.μεΑ.» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2014-2020, θα πραγματοποιήσει σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (Τρίτη 16/1 στις 12.30 μ.μ.) ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία.
Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Στη συνέντευξη, που θα γίνει στην αίθουσα συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, θα παραβρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Βασίλης Μυριαγκός – μέλος του Δ.Σ. του Οίκου Αγάπης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Γιώργος Πλακωτάρης, η Πρόεδρος του ΠΣΑ.μεΑ., Σοφία Μιχάλα και οι Κατιάνα Χούλη και Χρήστος Καρτάλης, που συνέταξαν την πρόταση.

Στον Οίκο Αγάπης το Κέντρο
Η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ, Σοφία Μιχάλα, ανακοίνωσε τα ευχάριστα για την ένταξη του Κέντρου το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην κοπή πίτας του Συλλόγου, μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικό.
Όπως πληροφόρησε το Κέντρο θα φιλοξενήσει 20-25 παιδιά, τα οποία δεν βρίσκονται σε άλλη δομή και θα έχει στόχο την δια βίου απασχόληση και εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητας που έχουν.
Το Κέντρο θα στεγαστεί σε τμήμα του κτηρίου του Οίκου Αγάπης στο Νεοχώρι, το οποίο παραχωρήθηκε στο Σύλλογο από το Δ.Σ. του Οίκου Αγάπης. Η μελέτη ύψους 16.000 € χρηματοδοτήθηκε από τον Παγχιακό Σύλλογο Α.μεΑ..
Η δαπάνη για το έργο έχει προϋπολογισμό 960.000 ευρώ, στον οποίο περιλαμβάνεται η ανακαίνιση, ο εξοπλισμός του Κέντρου και το ειδικό πούλμαν με χρόνο αποπεράτωσης από την ώρα έναρξης του έργου τα δύο περίπου χρόνια.

Μοιράσου το άρθρο: