Αντιρατσιστικό διήμερο στη Χίο: «Αιγαίο – Θάλασσα των λαών, όχι των εθνικισμών» (15-16/6)
12 Ιουνίου 2018
Πρόταση αναστήλωσης κεντρικού πύργου στο Πυργί από μια Πυργούσαινα
12 Ιουνίου 2018

Συνάντηση Ν. Μηταράκη με Προέδρους τοπικών συμβουλίων Καμποχώρων

Μοιράσου το άρθρο:

Συνάντηση με τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων είχε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η προοπτική λειτουργίας Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης στο σχολικό κέντρο Καμποχώρων από την προσεχή σχολική χρονιά.
Υπογράμμισε πάντως ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων, ενώ τους ενημέρωσε ότι κατέθεσε και σχετική αναφορά στα αρμόδια υπουργεία.
Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας για μη μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές.
Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν σημαντικά οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου με όσους δικαιούνται να αναχωρούν για τον τελικό τους προορισμό, ενώ όσων οι αιτήσεις απορρίπτονται να επαναπροωθούνται. «Εάν λειτουργούσε σωστά η διαδικασία ασύλου, δεν θα τίθετο θέμα δημιουργίας εκπαιδευτικών δομών εδώ», σχολίασε.

Μοιράσου το άρθρο: