Αυξημένες οι ροές προσφύγων και στη Χίο, σύλληψη διακινητή
19 Οκτωβρίου 2015
Τις ακτές της Μυτιλήνης καθάρισαν οι εθελοντές
19 Οκτωβρίου 2015

Συνεργασία Λιμενικού Ταμείου Χίου με ΤΑΙΠΕΔ για νότιο τμήμα λιμανιού

ΛΙΜΑΝΙ ΧΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Και το νότιο τμήμα του λιμανιού της Χίου που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ θα συμπεριλαμβάνει το master plan που εκπονεί το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, ενώ υπάρχει καταρχήν συμφωνία για περαιτέρω αξιοποίηση του από το Λιμενικό Ταμείο.

Ο άγονος διαγωνισμός από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση του νοτίου τμήματος του λιμανιού, μαζί με τα στοιχεία από την αύξηση των σκαφών που το χρησιμοποίησαν ως μαρίνα την προηγούμενη περίοδο, όπως και η επιτυχημένη δράση του Λιμενικού Ταμείου στο τουριστικό  καταφύγιο των Λημνιών  έκανε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να δει θετικά την πρόταση των Δήμου Χίου και Λιμενικού Ταμείου, να αναλάβει ο τελευταίος φορέας τη διαχείρισή του.

Γιώργος Μπελέγρης, Μανώλης Βουρνούς

Γιώργος Μπελέγρης, Μανώλης Βουρνούς

Στη συγκεκριμένη φάση όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς (κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Μπελέγρη το μεσημέρι της Παρασκευής), δεν υπάρχει το νομικό καθεστώς  που να επιτρέπει και πάλι να περάσει η αρμοδιότητα στο Δήμο. Μπορεί όμως να εκχωρηθεί η χρήση του στο Λιμενικό Ταμείο μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.

Μάλιστα ο κ.  Μπελέγρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Χίος έχει μπει πλέον στο χάρτη των λιμανιών εκείνων που διαθέτουν υποδομές για σκάφη αναψυχής, σημειώνοντας  ότι η ανάθεση από το ΤΑΙΠΕΔ της διαχείρισης του νότιου τμήματος θα φέρει περισσότερες ευθύνες στο Λιμενικό Ταμείο.

Μοιράσου το άρθρο: