Μεγάλη φωτιά- σε εξέλιξη- στα μαστιχοχώρια
25 Ιουλίου 2016
Σταματά η τσιμεντοποίηση της παραλίας Ερεσού;- Επαναχάραξη ζήτησε ο δήμαρχος
25 Ιουλίου 2016

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στη Χίο

Μοιράσου το άρθρο:

13:30

Καλύτερη φαίνεται η κατάσταση στη Νότιο Χίο αφού οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι εθελοντές θέτουν υπό έλεγχο το ένα μετά το άλλο τα μέτωπα.  Μεγάλες ωστόσο οι καταστροφές που προκάλεσε στο πέρασμά της. Πιθανόν από βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ να προκλήθηκε η φωτιά  σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαστιχοχωρίων.

===========================================================

11:00

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Μαστιχοχώρια στη Νότια Χίο όπου πολλά είναι τα μέτωπα μεταξύ των χωριών Λιθί, Βέσα Ελάτα Μεστά Πυργί. Η φωτιά που ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα από τα καμένα της μεγάλης φωτιάς του ’12 πέρασε από Λιθί ,Βεσα και Άγιο Γεώργιο όπου έκαψε καλλιέργειες ενώ  στην Ελάτα οι φλόγες έγλυψαν τις αυλές των σπιτιών, κάηκαν αποθήκες ακόμη και ένα αγροτικό όχημα στη πλατεία του χωριού. Το χωριό εκκενώθηκε κυρίως λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τον καπνό όπου οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο Πυργί. Οι υπηρεσίες είχαν προετοιμάσει την εκκένωση και άλλων χωριών που τελικά δεν χρειάστηκε. Στο μέτωπο μεταξύ Ελάτας και Πυργίου δίνουν αυτή την ώρα προτεραιότητα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην επεκταθεί η φωτιά στον κάμπο του Πυργίου. Την κατάσταση δυσκολεύουν οι Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ που αναζωπυρώνουν μέτωπα απ΄ όπου έχει περάσει η φωτιά.

Στην επιχείρηση συνδράμουν από αέρος πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 16 οχήματα με 38 πυροσβέστες, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 εθελοντές και 21 υδροφόρες.

 

φωτια χιος

 

ΒΕΣΣΑ ΦΩΤΙΑ

 

φωτια χιος1

 

φωτια χιος2

 

 

Μοιράσου το άρθρο: