Διάσωση 71 προσφύγων στην Αγία Ερμιόνη Χίου
30 Οκτωβρίου 2017
Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Αφγανοί πρόσφυγες στην πλατεία Σαπφούς
30 Οκτωβρίου 2017

Τίμησαν την 28η Οκτωβρίου- παρέλαση στη Χίο (ΦΩΤΟ)

Μοιράσου το άρθρο:

Με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση καθώς και τμημάτων προσκόπων και πολιτιστικών σωματείων πραγματοποιήθηκε και στη Χίο η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.
Την Πολιτεία εκπροσώπησε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Μαριάννα Καλογήρου, ενώ στην εξέδρα των επισήμων ξεχώρισε η παρουσία του ακαδημαϊκού- αστροφυσικού Σταμάτη Κριμιζή.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης όπως είχε ανακοινώσει παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις των Καρδαμύλων.

 

 

 

 

Με τη σημαία τους να την φέρουν τέσσερεις μαθήτριες παρήλασαν από το ΕΠΑΛ Χίου, θυμίζοντας ότι πήραν σκυτάλη από την Εμπορική Σχολή και έχουν 90 χρόνια ιστορίας!
Πανό διαμαρτυρίας εξάλλου για το θέμα κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ είχε αναρτηθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, χωρίς όμως να υποστηρίζεται και από διαδηλωτές.

Μετά το πέρας της παρέλασης τις παρακάτω δηλώσεις στα τοπικά μέσα έκαναν:
Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος:
«Για τη σημερινή μέρα ένα “ΟΧΙ” σε όσους ζητούν τη ψυχή μας, μια ψυχή γεμάτη από Χριστό και Ελλάδα. “Όχι” αυτή τη ψυχή δεν τη δίνουμε»

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου:
«77 χρόνια μετά, γιορτάζουμε και τιμούμε την 28η Οκτωβρίου αναλογιζόμενοι τις δικές μας ευθύνες μπροστά στις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής. Όπλο μας είναι η σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε  να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών. Με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουμε»

Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς:
«Θυμόμαστε όλοι όχι μόνο την αντρειοσύνη των ανθρώπων που υπεράσπισαν τα σύνορα αλλά και την οργάνωση και  την ομοψυχία που πρέπει να έχει η  κοινωνία μας.
Το “ΌΧΙ” δεν είναι μόνο τρία γράμματα. Είναι όλος ο ελληνικός λαός μαζί που τα κρατάει και τα στηρίζει».

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: