Μάθημα ανθρωπιάς από ψαράδες. Το αλιευτικό “Ταξιάρχης” έσωσε 41 πρόσφυγες από τα Τουκμάκια
26 Οκτωβρίου 2015
Προσφυγικό: αποχωρούν οι εθελοντές από τη διαχείριση του Δημοτικού Κήπου Χίου
26 Οκτωβρίου 2015

Τραγωδία και στη Χίο, πνίγηκε 21χρονος πρόσφυγας

Μοιράσου το άρθρο:

Ένας νεαρός άντρας, 21 χρονών, από τη Συρία έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να φθάσει στη Χίο.

Λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, έπεσε από τη βάρκα (στην οποία επέβαινε με άλλα 35 άτομα) στη θάλασσα στην περιοχή του Καταρράκτη. (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ).

Εξάλλου σήμερα το πρωί το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού έχει σπεύσει για βοήθεια ανοικτά του Καρφά, όπου βάρκα με πρόσφυγες βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ σε ομαλότητα επανέρχονται οι συνθήκες με τους πρόσφυγες στο νησί.

Με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Σαββατοκύριακου έφυγε ο μεγαλύτερος αριθμός και πλέον  δεν ξεπερνούν τα 300 άτομα οι πρόσφυγες που παραμένουν στο νησί. Περιορισμένες είναι και οι ροές από τις απέναντι ακτές λόγω κυρίως καιρού. Το Σαββατοκύριακο περιορίστηκαν στα 280 άτομα οι αφίξεις, ενώ από τα μεσάνυκτα και μετά εκτός τα 35 που βγήκαν στον Καταρράκτη, 150 περίπου άτομα έχουν βγει στις παραλίες των Νενήτων.

Όπως μας είπε σχετικά με τις καιρικές συνθήκες ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Γιάννης Αργυράκης, οι άνεμοι είναι βορειοανατολικοί έντασης 6 μποφόρ.

Από πλευράς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ο διοικητής Δημήτρης Αυγερινός ενημέρωσε το Δήμο για τον αριθμό των προσφύγων, επισημαίνοντας ότι έχουν μείνει μερικές δεκάδες μόνο στα δύο κλειστά στάδια οπότε μπορούν να βρουν προσωρινή στέγη σε σκηνές και να ανοίξουν και πάλι τα στάδια για κοινό και ομάδες.

Το Σάββατο επίσκεψη, στους χώρους όπου στεγάζονταν πρόσφυγες, αλλά και στα προτεινόμενα από την τοπική αυτοδιοίκηση μέρη για στέγαση των προσφύγων και ταυτοποίησή τους, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς φέρεται να συμφώνησε για εξέταση  του αιτήματος  χρήσης της ΒΙΑΛ ως κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων.

Μοιράσου το άρθρο: