Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία, στο Λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας.
18 Ιανουαρίου 2018
Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Χίου, προβλήματα λόγω ανέμων
18 Ιανουαρίου 2018

Υπέρ Δημοσίου τα ασφαλιστικά μέτρα για απόδοση δρόμου στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου είναι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου στο αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να απομακρυνθούν τα πασσαλάκια και ο πρόχειρος οικίσκος μεταξύ χωραφιού ιδιώτη και της δημοτικής έκτασης της ΒΙΑΛ από όπου περνούν τα βαρέα οχήματα μεταφοράς των κοντεϊνερ αλλά και της αποκομιδής των σκουπιδιών.
Η προσωρινή διαταγή διατυπώνει σαφέστατα ότι «…Επιτρέπει στο αιτούν ελληνικό Δημόσιο να προβεί στην απομάκρυνση από την επίδικη εδαφική λωρίδα των πασσάλων και του πρόχειρου οικίσκου, που έχουν τοποθετηθεί σε αυτήν, έτσι ώστε να είναι εφικτή σε όλο το μήκος της η διέλευση παντός τύπου και όγκου οχημάτων».
Και αυτό παρά τις προσπάθειες της συνηγόρου του ιδιώτη (που οι συγχωριανοί του, έχουν ρίξει πάνω του το βάρος να μην επιτραπεί η μεταφορά των κοντέϊνερ στο χώρο της ΒΙΑΛ) να πείσει την Πρωτοδίκη Μαρίνα Καυκούλα που εκδίκασε την υπόθεση ότι απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρείας μπορούν να διέλθουν από το δρομίσκο.
Αλλωστε σε σχετικό αίτημα του διοικητή του Κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ προς το Δήμο Χίου για αποκομιδή των σκουπιδιών, η απάντηση του Δήμου –η οποία κατατέθηκε το μεσημέρι στο δικαστήριο- είναι αρνητική!
Ζητείται έτσι από πλευράς κατοίκων Χαλκειούς, αλλά και όσων με δικαστικά μέσα προσπαθούν να καθυστερήσουν την αντικατάσταση των σκηνών από κοντέϊνερ για να μεταφερθούν οι πρόσφυγες να σεβαστούν την απόφαση της δικαιοσύνης· ανεξάρτητα αν συμφωνούν με αυτή.
Είναι άλλωστε άδικο στο νέο κύμα κακοκαιρίας με χαλάζι στα πεδινά και ελαφριά χιονόπτωση στα ορεινά της γύρω περιοχής, οικογένειες με μωρά παιδιά να διαμένουν σε πρόχειρες σκηνές.

Μοιράσου το άρθρο: