Θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας
23 Ιανουαρίου 2018
Εμνημερωτική εκδήλωση για το σωστό τρόπο λίπανσης της ελιάς
23 Ιανουαρίου 2018

Υποβολή παραίτησης Διοικητή ΚΥΤ ΒΙΑΛ στη Χίο

Μοιράσου το άρθρο:

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο Διοικητής του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων της ΒΙΑΛ στη Χίο, Θεόφιλος Τσιγκαλάγης.
Στην επιστολή του προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επικαλείται προσωπικούς λόγους, κάτι το οποίο μας επανέλαβε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Τη συγκεκριμένη θέση είχε αναλάβει πέρυσι στις 18 Φεβρουαρίου, μέσα από τη διαδικασία της αίτησης και προσωπικής συνέντευξης.
Σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα υποχρεούται να παραμείνει στη θέση του μέχρι διάστημα δύο εβδομάδων, ούτως ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του.
Να σημειώσουμε ότι ο Διοικητής του κέντρου, όλο αυτό το διάστημα έχει δεχτεί πιέσεις ακόμα και μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Χίου όταν καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημοσίου στην εξέταση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου, δέχτηκε την… παρατήρηση του συνηγόρου του Δήμου Χίου «τι Χιώτης είναι;» που υπερασπίζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Απειλές μηνύσεων για το… σκάμμα
Εν τω μεταξύ και νέες απειλές για μηνύσεις υπήρξαν σήμερα από πλευράς συνηγόρων του ιδιοκτήτη του χωραφιού που συνορεύει με τη ΒΙΑΛ. Συνεργεία από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ προχώρησαν στην επίστρωση του δρομίσκου με χαλίκι τύπου Α3, για να μπορέσει να κλείσει λακκούβα που «αποκαλύφθηκε» όταν μετακινήθηκε η πρόχειρη καλύβα (φωτογραφία) που είχαν στήσει οι κάτοικοι για να περιφρουρούν το χώρο.
Πάντως η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου είναι σαφέστατη πως πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο δρομίσκος για τις ανάγκες του υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής.
Η συνέχεια με τα δικαστήρια είναι για τις 6 Φεβρουαρίου, όταν εξετάζονται από το Πρωτοδικείο Χίου τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δημοσίου και από το Ειρηνοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα του ιδιώτη για το χωράφι του.

Μοιράσου το άρθρο: