Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη
26 Ιουνίου 2018
Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας – Δεν ικανοποίησαν οι δεσμεύσεις ΓΓ Υποδοχής
26 Ιουνίου 2018

Υπό κατάληψη το Γραφείο Διοικήτριας Νοσοκομείου Χίου από τους εργαζόμενους

Μοιράσου το άρθρο:

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη του Γραφείου της Διοίκησης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου έχουν προχωρήσει από τις 7.30 το πρωί της Τρίτης (26/6/18), οι εργαζόμενοι σε αυτό απαιτώντας την απόδοση των χρημάτων από τα δεδουλευμένα μεροκάματά τους.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ, η απόφαση για κινητοποίηση ελήφθη μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει «σε ανακοπή και αναστολή της απόφασης διευθέτησης της πληρωμής των τόκων που οφείλονται στους εργαζόμενους».
Πρόκειται για ποσό ύψους 550.000 ΕΥΡΩ που αφορά τόκους πάνω σε υπερωρίες εργαζομένων ακόμα και από το 2011, το οποίο λόγω λάθους δεν είχε υπολογιστεί αρχικά.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση εκταμίευσή του και να μην οδηγηθεί η διαδικασία και πάλι στα δικαστήρια. Για το σκοπό αυτό το δικηγορικό τους γραφείο, επέλεξε την πολιτική της δέσμευσης λογαριασμού που (όπως μας ανέφεραν οι εργαζόμενοι) η Διοίκηση του νοσοκομείου ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο δεν αφήνουν καθόλου χρήματα στο λογαριασσμό για να πληρωθούν οι επικουρικοί γιατροί και άλλες ανάγκες του Νοσοκομείου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΣΝΟΧ, ισχυρίστηκαν ότι στο λαγαριασμό βρίσκονται πάνω από 2 εκατ. ΕΥΡΩ όπως επίσης τα 600 περίπου ΕΥΡΩ που αντιστοιχούν σε κάθε εργαζόμενο, τα δικαιούνται.
Σήμερα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη δεν ήταν στο Γραφείο της, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι την Παρασκευή την κατάληψη και με σκοπό να συνεχίσουν μέχρι τη δικαίωσή τους.

Μοιράσου το άρθρο: