Μετά την καταιγίδα, διπλή φωτιά σε Πυργί και Αμάδες
29 Αυγούστου 2018
Καταστροφή ξύλινων σκαφών στο Πλωμάρι-«Το Πόλιον» ζητά την “υιοθεσία” τους
29 Αυγούστου 2018

Φωτιά σε εξέλιξη στη θέση Ουρά Αμάδων στη Βόρεια Χίο

Μοιράσου το άρθρο:

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Βόρεια Χίο, στη θέση Ουρά του χωριού Αμάδες.
Η φωτιά σημειώθηκε μετά το μεσημέρι σε δύσβατη δασική περιοχή και λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων γρήγορα πήρε διαστάσεις, οπότε και κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου που με τη συνδρομή και των εθελοντικών ομάδων επιχειρούν στην περιοχή.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα (από Χίο και Λέσβο) ενώ νωρίτερα επιχειρούσαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου canader από τη Σάμο.
Στις 6.00 περίπου το απόγευμα η φωτιά συνέχισε να καίει σε ρεματιά, μακριά από τον οικισμό των Αμάδων και προς την παραλία του χωριού.
Παρά το δύσβατο της περιοχής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν απλώσει εγκαταστάσεις νερού σε μήκος 1.700 περίπου μέτρων και επιχειρούν με πεζοπόρα τμήματα με στόχο να την ελέγξουν πριν τη δύση του ήλιου.
Είναι επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι υπάρχουν ξηρά χόρτα και πευκοβελόνες που παρά τη ρίψη νερού μπορούν να κρατήσουν “ζωντανή” τη φωτιά που και πάλι μπορεί με τη βοήθεια των ανέμων να αναζωπυρωθεί.
Η φωτιά πολύ πιθανόν να προκλήθηκε χθες βράδυ από κεραυνό, να μην είχε σβήσει παρά τη βροχή και σήμερα λόγω των ευνοϊκών συνθηκών να πήρε διαστάσεις.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: