Κινητοποίηση συνταξιούχων ναυτικών
23 Σεπτεμβρίου 2016
Κοινός αγώνας Ελλήνων και προσφύγων, κάλεσμα Νομαρχιακού Τμήματος Χίου ΑΔΕΔΥ
23 Σεπτεμβρίου 2016

Χιακή Συμπολιτεία, ανακοίνωση: Δημοκρατία σημαίνει επώνυμη πρόσκληση σε κινητοποιήσεις

Μοιράσου το άρθρο:

“Η ανωνυμία που δίνει περιθώριο για ανεξέλεγκτη δράση δεν θα βγάλει σε καλό και πρέπει να απομονωθεί πλήρως” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία, που επισημαίνει πως “Δημοκρατία σημαίνει επίσημη προσκληση”, με αφορμή Επιτροπή για το προσφυγικό που χαρακτηρίζεται παγχιακή αλλά χωρίς να είναι γνωστό ποιοι την εκπροσωπούν.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

xiaki_simpoliteia-logo [488268]

Η Χιακή Συμπολιτεία όλους αυτούς τους μήνες με σταθερότητα και συνέπεια έχει υποστηρίξει υπεύθυνα, επώνυμα και δημόσια :  

  • να μην παραχωρηθεί η ΒΙΑΛ, γιατί διαφαινόταν η θλιβερή εξέλιξη των πραγμάτων
  • να μην εγκλωβίζονται οι πρόσφυγες σε στρατόπεδα-φυλακές στο νησί,
  • να μην ισχύσει η ανήθικη και ανεφάρμοστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας,
  • να κατανεμηθούν οι πρόσφυγες αναλογικά σε όλη τη χώρα με τρόπο που δεν θα παράγει γκέτο και θα επιτρέπει να μην στερηθούν τα δοκιμασμένα από τόσα βάσανα προσφυγόπουλα το καθολικό δικαίωμα στο σχολειό,
  • να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση όλων των κονδυλίων,
  • να πρωταγωνιστήσουν αιρετές αρχές στην οργάνωση της αλληλεγγύης με βάση σχέδια και κατανομή πόρων που θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα δίνουν τον πρώτο λόγο σε όσους προσφέρουν ανιδιοτελώς,
  • στην υπαγωγή των ΜΚΟ στους διαφανείς σχεδιασμούς των τοπικών κοινωνιών και όχι το αντίστροφο.

Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην ορθή ιεράρχηση των ευθυνών, που δεν αθωώνει τους τοπικούς αιρετούς για ακατανόητους, αντιφατικούς και ελλειμματικούς χειρισμούς, χωρίς εμπιστοσύνη στην τοπική κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς της. Ιεράρχηση όμως που αναδεικνύει τις κομβικές ευθύνες της κυβέρνησης, του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή, των τοπικών στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που σε αυτό το θέμα απουσιάζουν εντελώς.

Με τη στάση μας αυτή, θεωρούμε ότι έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να προτείνουμε στην κοινωνία της Χίου να παραμείνει στο δρόμο της δημοκρατίας στις δικαιότατες (για τους πρόσφυγες και την τοπική κοινωνία) διεκδικήσεις κι αγώνες για να σταματήσει το κυβερνητικό παιχνίδι με ξεριζωμένους ανθρώπους, για να σταματήσει ο εμπαιγμός των πολιτών της Χίου. Δημοκρατία σημαίνει επώνυμη πρόσκληση σε κινητοποιήσεις, διαφάνεια, ανάληψη ευθύνης.

Η ανωνυμία που δίνει περιθώριο για ανεξέλεγκτη δράση δεν θα βγάλει σε καλό και πρέπει να απομονωθεί πλήρως. Εγρήγορση και ανυποχώρητες κινητοποιήσεις ναι, αυτό προτείνει εδώ και πολλούς μήνες η Χιακή Συμπολιτεία, χωρίς όμως να παρασυρθεί ούτε ένας από μειοψηφίες που ψαρεύοντας σε θολά νερά, εκμεταλλεύονται την ανωνυμία για τους ακραία επικίνδυνους δικούς τους σκοπούς.

Χιακή Συμπολιτεία,

23/9/2016

Μοιράσου το άρθρο: