Προσφυγικό: αποχωρούν οι εθελοντές από τη διαχείριση του Δημοτικού Κήπου Χίου
26 Οκτωβρίου 2015
Κατάργηση της Βίζας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λόγω προσφυγικού, ζητά η κίνηση πολιτών ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ
26 Οκτωβρίου 2015

Χιακή Συμπολιτεία: ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Μοιράσου το άρθρο:

“Αίτημα για σύγκληση, άμεσα, έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου για το προσφυγικό”, κατέθεσαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου οι δύο σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης της Χιακής Συμπολιτείας.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί στο νησί τους τελευταίους μήνες με την άφιξη χιλιάδων προσφύγων, κυνηγημένων από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μαζί με την ανεπάρκεια των σχετικών χώρων φιλοξενίας κάνει επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες.

Καθώς η κατάσταση δεν αναμένεται άμεσα να εξομαλυνθεί,  αιτούμαστε την άμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, το συντομότερο δυνατό, με πρόσκληση, με δική σας μέριμνα όπως προβλέπει ο κανονισμός, των βουλευτών του νησιού, εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας,  εκπροσώπων των πολιτών που συνδράμουν εθελοντικά τους πρόσφυγες (συγκεκριμένα:  Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες «ΛΑΘΡΑ;» και Εθελοντές Κήπου)  και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, καθώς και εκπροσώπους των εκκλησιών .

 

Αναμένοντας  τις δικές σας ενέργειες,

Ερμιόνη Φρεζούλη
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Χίου

Δέσποινα Τσαρδάκα

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Χίου”

Μοιράσου το άρθρο: