Στο ΕΣΠΑ το έργο “Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ”
16 Ιανουαρίου 2018
Ερώτηση Χ. Αθανασίου για εξαίρεση κατοίκων Σαμοθράκης από έκτακτο κοινωνικό επίδομα
16 Ιανουαρίου 2018

Χιακή Συμπολιτεία: Η προσφυγική κρίση μετατρέπεται σε κρίση θεσμών

ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Με ξεκάθαρη ευθύνη της Κυβέρνησης, η ακολουθούμενη πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα (απαράδεκτη Κοινή Δήλωση Τουρκίας – ΕΕ, εγκλωβισμός προσφύγων στα νησιά, απάνθρωπες συνθήκες διαμονής) οδηγεί σε αδιέξοδο, ευνοεί την ακροδεξιά ρατσιστική ρητορική και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Ως Χιακή Συμπολιτεία αυτή την καθαρή πολιτική διαπίστωση τη διατυπώσαμε στον αρμόδιο Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλα κατά την επίσκεψή του στη Χίο. Ταυτόχρονα δεν θα κουραστούμε να υπογραμμίζουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης και των (εξαφανισμένων) τοπικών εκπροσώπων της”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας.
“Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή εξαντλείται σε διαχειριστικού τύπου συζητήσεις για το κολαστήριο της ΒΙΑΛ χωρίς να καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Από την πρώτη στιγμή (Δεκέμβριος 2015) είχαμε δημόσια επισημάνει ότι η παραχώρηση της ΒΙΑΛ θα οδηγούσε σε απρόβλεπτες καταστάσεις όπως και έγινε. Τότε η δημοτική αρχή πανηγύριζε για την αγορά του ακινήτου”, σημειώνει η παράταξη της Ερμιόνης Φρεζούλη που τόνισε τις θέσεις της παράταξης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

“Αυτή η κοντόφθαλμη πολιτική οδηγεί σε απαράδεκτες καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με μικροπολιτικές πλειοδοσίες, ύβρεις και ευτελισμό των διαδικασιών.

Καταστάσεις που πλήττουν καίρια το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού. Όταν απουσιάζει η πολιτική και επί της ουσίας συζήτηση, η κρίση μετατρέπεται σε κρίση θεσμών και δημοκρατίας.

Η Χιακή Συμπολιτεία κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δική της καθαρή και αιτιολογημένη πρόταση:

– Η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και η συνεπαγόμενη κυβερνητική πολιτική είναι το πρόβλημα και όχι οι κατατρεγμένοι που φτάνουν στην «πολιτισμένη» Δύση

– Διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης με το Δήμο μπροστάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας, απεγκλωβισμός των ανθρώπων από τα νησιά και ισοκατανομή τους σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Μοιράσου το άρθρο: