Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με ζευγάρι υπερηλίκων στις Αμάδες…
30 Αυγούστου 2018
Ξεκινά σήμερα στη Μυτιλήνη το 10ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο (audio)
30 Αυγούστου 2018

Χωρίς εστία η φωτιά στις Αμάδες, ρίψεις από ελικόπτερο

Μοιράσου το άρθρο:

Σε επιφυλακή παρέμειναν όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και εθελοντικών ομάδων, για το φόβο αναζωπυρώσεων.
Παράλληλα έσβησαν και το μοναδικό μέτωπο που βρισκόταν στην ουρά… της θέσης Ουρά του χωριού Αμάδων στη Βόρεια Χίο, πολύ κοντά στη θάλασσα όπου έχει αραιό πευκοδάσος.
Το φως της ημέρας θα διευκολύνει τα πεζοπόρα τμήματα να σβήσουν και τυχόν μικροεστίες έτσι ώστε να μπορεί να ανακοινωθεί η κατάσβεσή της, αφού στις 6.00 το πρωί σήμερα δεν είχε κανένα ενεργό μέτωπο.

Μάλιστα πριν τις 7.00 το πρωί ρίψεις νερού κάνει το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Να σημειώσουμε ότι παρά το δύσβατο της περιοχής, απλώθηκαν σωλήνες μέχρι και 1.700 μέτρα για να μπορέσουν να σβήσουν τη φωτιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η φωτιά φαίνεται ότι προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης από κεραυνό κατά τη διάρκεια καταιγίδας, και η οποία λόγω των ξηρών χόρτων και των πευκοβελόνων, βοηθούμενοι και από τους ανέμους πήρε διαστάσεις το μεσημέρι της Τετάρτης. Μάλιστα επιχείρησαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα για να μπορέσουν να περιορίσουν τα μέτωπά της πυρκαγιάς· κάτι που έγινε.
ΦΩΤΟ: από την προσωπική σελίδα στο fb του μέλους της εθελοντικής ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ Nikos Psr Nikos Psoras .

Μοιράσου το άρθρο: