Κλείσιμο οδών στον οικισμό του Κάμπου, λόγω εργασιών ΔΕΗ
26 Ιουλίου 2018
Προσφορά της Ηλιαχτίδας στους πυρόπληκτους της Αττικής
26 Ιουλίου 2018

Ψυχραιμία και προληπτικά μέτρα, ενημέρωση Δήμου Χίου- ΠΥ Χίου για τις πυρκαγιές

Μοιράσου το άρθρο:

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα της πρόληψης δυσάρεστων συμβάντων στην περίπτωση πυρκαγιών, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Γιάννης Βουράκης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου· μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.
Με τις τραγικές εικόνες της Αττικής να είναι στη σκέψη όλων, τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα της ψυχραιμίας που πρέπει να δείχνουμε σε τέτοιες καταστάσεις και στην υπακοή των οδηγιών από τις αρμόδιες αρχές.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το θέμα των χωριών της Χίου, που ο τρόπος που είναι ανεπτυγμένα οδηγεί σαν καλύτερη λύση στο να περιμένουν οι κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους· εκτός και αν υπάρχει εντολή εκκένωσης.
Τονίστηκε επίσης η ανάγκη της απομάκρυνσης των οχημάτων από τους στενούς δρόμους για να μπορούν να περνούν τα πυροσβεστικά οχήματα, η υποχρέωση καθαρισμού περιμετρικά των σπιτιών οικοπέδων και χωραφιών, καθώς και η καταγγελία σε περίπτωση χρήσης του νερού των κρουνών από πολίτες.
Ο κ. Βουράκης αναφέρθηκε και στο τραγικό συμβάν στο χωριό της Σιδηρούντας στη φωτιά του καλοκαιριού του 2016, που είχε σαν αποτέλεσμα μια συμπολίτισσά μας να καταλήξει λόγω των εγκαυμάτων.
Ειδικά για τα βορειόχωρα σημειώθηκε ότι ο πιο ασφαλής χώρος συγκέντρωσης του πληθυσμού είναι η χωριοεκκλησιά, όπου καλό είναι να έχουν από πριν οι Πρόεδροι κλειδιά, καθώς και η δυνατότητα εφοδιασμού με νερό.
Όπως σημειώθηκε θα δοθούν οδηγίες στους Προέδρους των χωριών ενώ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου θα διαβάζονται κάθε Κυριακή οι σχετικές οδηγίες από τους ιερείς στη Λειτουργία.
Ετσι ώστε να μας γίνει συνείδηση ο καθαρισμός χωραφιών και οικοπέδων, να μην αφήνουμε εύφλεκτα υλικά γύρω από τα σπίτια μας, να μην παρκάρουμε τα οχήματά μας στους στενούς δρόμους και να διατηρούμε την ψυχραιμία μας· ακούγοντας τις οδηγίες των υπευθύνων.

Μοιράσου το άρθρο: