Αεροδρόμιο Χίου: Εντός των ημερών τεύχη δημοπράτησης για την μετατόπιση παραλιακής οδού
1 Οκτωβρίου 2019
Ορκίστηκαν και πιάνουν δουλειά 21 υπάλληλοι της προκήρυξης 3Κ στο δήμο Μυτιλήνης
1 Οκτωβρίου 2019

Αντίθετος σε όποια βελτίωση συνθηκών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Με κύριο αίτημα να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ οι κάτοικοι του Χαλκειούς πήραν μέρος χθες βράδυ σε συγκέντρωση όπου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και οι αντιπεριφερειάρχες-περιφερειακοί σύμβουλοι Χίου.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι ήταν αντίθετα ακόμα και σε έργα που έχουν να κάνουν με τα λύματα στον υπάρχοντα χώρο.
«Δικαιολογημένα θεωρούν ότι όποια επιπλέον κατασκευή γίνεται για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας επισημοποιεί και μονιμοποιεί την κατάσταση σε αυτό το στρατόπεδο. Θεωρήσαμε έτσι ότι πρέπει να στηρίξουμε την άποψη να παραμείνει ως έχει η δομή με όσα προβλήματα έχει, ώστε να μην είναι μια νομιποποίηση της παραμονής τους», μας είπε ο κ. Μουτζούρης σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου το μεσημέρι της Τρίτης, 1/10/19, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
«Μετέφερα, σημείωσε, στους κατοίκους του Χαλκειούς την εμπειρία μου από τη Μόρια, την Κυριακή το απόγευμα, και τους εξέφρασα τους φόβους μου. Τους τονίσαμε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα μείνει στο πλευρό τους και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν επεκτάσεις ή να γίνουν νέες δομές στη Χίο, με όσους τρόπους διαθέτουμε».
Σημείωσε επίσης ότι έχουν στηθεί «παραδομές στα γύρω από τη ΒΙΑΛ χωράφια και κτήματα. Αυτό το πράγμα είναι και καταπάτηση ιδιοκτησιών και παρεμπόδιση καλλιεργειών», μας είπε.
Επισήμανε επίσης ότι όπως ανέφερε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας, οι κάτοικοι μπορούν από μόνοι τους να προβούν ως ιδιώτες σε νομικές ενέργειες για να απελευθερωθούν οι ιδιοκτησίες τους.
Στην ερώτηση μας, αν πιστεύει πως θα αποδώσει η Πολιτεία στο Δήμο το χώρο, αν ο τελευταίος κερδίσει τα ένδικα μέσα, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι ως Περιφέρεια «θα συμπαραταχθούν στην απόφαση αυτή».

Μοιράσου το άρθρο: