Αγνοείται μετανάστης που κολυμπούσε ανοικτά της Παναγιούδας
12 Σεπτεμβρίου 2019
Δρομολογείται έργο ανάδειξης της παρουσίας των Anzac στη Λήμνο
12 Σεπτεμβρίου 2019

Εγγραφο Δημάρχου Χίου προς υπουργό Προστασίας του Πολίτη για προσφυγικό- μεταναστευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

Διαβιβαστικό Έγγραφο, με ημερομηνία 12/9/2019, είχε αποστείλει ο Δήμαρχος Χίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο με κοινοποίηση προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη και το Βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη με το οποίο ζητούσε την άμεση παρέμβαση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στην Τοπική Κοινότητα του Χαλκειούς λόγω του Προσφυγικού/ Μεταναστευτικού.

Θέμα: Διαμαρτυρία για τις Συνθήκες Φιλοξενίας Υπεράριθμου Πληθυσμού Προσφύγων/Μεταναστών στο HotSpot της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση στη Χίο εκτραχύνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Στο Κ.Υ.Τ./HotSpot της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς, δυναμικότητας 1.100 ατόμων, σήμερα ήδη φιλοξενούνται 3.400 πρόσφυγες και μετανάστες με τον αριθμό να σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση.

Επιπροσθέτως, οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν και τα προβλήματα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας του Χαλκειούς αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς. Σας διαβιβάζουμε με το παρόν έγγραφο την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Χαλκειούς, του χωριού που υφίσταται τα πάνδεινα εξαιτίας του προσφυγικού/ μεταναστευτικού.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, πριν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις εξαιτίας του συνωστισμού τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Χίου
Σταμάτης Κάρμαντζης

Από το Γραφείο Τύπου

Μοιράσου το άρθρο: