ΟΕΒΕ Χίου για συνάντηση με Ν. Μηταράκη και μειωμένο ΦΠΑ
22 Οκτωβρίου 2019
Τον καθαρισμό της στήλης προς τιμή των εκτελεσθέντων μελών της ΠΕΑΝ, ζητά από Δήμαρχο Αθηναίων ο Στ. Κάρμαντζης
22 Οκτωβρίου 2019

Γιορτάστηκε η μνήμης της Αγίας Ματρώνας Χιοπολίτιδος

Μοιράσου το άρθρο:

Γιορτάστηκε την Κυριακή, 20/10/19, στη Χίο η Ιερά Μνήμης της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος, ειδικά στον τόπο άσκησής της, το χωριό Κατάβαση στη Βόρεια Χίο.
Στην Ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ. Δωρόθεος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που είναι Χιώτης στην καταγωγή, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ο Σεβ. Χίου κ. Μάρκος κατά το Θείο Κήρυγμα αναφέρθηκε στην ασκητική ζωή της Οσίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους πνευματικούς αγώνες της, με την τήρηση της αγνότητας της ψυχής και του σώματος, της ακτημοσύνης και της πλήρους υπακοής στο θέλημα του Θεού.
Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι όλη η ζωή της Αγίας ήταν μεστή αγαθών έργων, ελεημοσύνης και ταπεινού φρονήματος, και κάλεσε τους πιστούς, όπως η Αγία Ματρώνα με τους πνευματικούς της αγώνες έγινε μέτοχος ζωής αιωνίου και δόξης από τον Άγιο Θεό, και εκείνοι να πορεύονται αγωνιζόμενοι πνευματικά για να αξιωθούν της αιωνίου ζωής.

 

 

 

Επίσης ο Χιώτης Ποιμενάρχης προσφωνώντας τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αβήλων, ε­νάρετο, συ­νε­τό και τα­πει­νό Ι­ε­ράρ­χη, με μεγάλη προσφορά στην Εκ­κλη­σί­α του Χριστού και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείον Ιεροσολύμων, τον ευχαρίστησε ολοθύμως για την παρουσία και τη συμμετοχή του στον εκκλησιαστικό εορτασμό της μνήμης της Οσίας μητρός ημών Ματρώνης της Χιοπολίτιδος και ευχήθηκε, ο Πα­νά­γα­θος Κύριος και Θε­ός μας να τον ενισχύει και να τον ενδυναμώνει για κάθε πνευματική καρποφορία για τη δόξα του Θεού και της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς εικόνος της Αγίας στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού και η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος από τους πιστούς.

Μοιράσου το άρθρο: