Γ. Καραβασίλης- συνέντευξη στην ΕΡΑ: “να είμαστε η ηχώ της κοινής γνώμης”
24 Μαΐου 2019
Μ. Σκούφαλος- συνέντευξη στην ΕΡΑ: Δημοτική Αρχή στο πλευρό της λαϊκής οικογένειας
24 Μαΐου 2019

Μ. Στάθης- συνέντευξη στην ΕΡΑ: Δήμος με κοινωνική ευαισθησία

Μοιράσου το άρθρο:

«Όπως κάθε άγνωστη διαδρομή έχει τις εκπλήξεις της και τις ομορφιές της», σημείωσε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της Κυριακής ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου με το Δίκτυο Πολιτών Μανώλης Στάθης.
«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μία αποδοχή του εγχειρήματος του Δικτύου Πολιτών να συμμετέχει στη διοίκηση του Δήμου της Χίου», σημείωσε και αναφερόμενος στα θέματα που τέθηκαν κατά τις περιοδείες τους στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά επισήμανε τα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.
«Τα χωριά θέλουν περισσότερη φροντίδα νιώθουν την εγκατάλειψη τόσα χρόνια. Στην πόλη θα πρέπει να αντιμετωπιστούν θέματα όπως το κυκλοφοριακό, η ελεύθερη κίνηση των πεζών αλλά και θέματα που αφορούν την καθαριότητα», σημείωσε ο Μ. Στάθης.
«Έχω μείνει έκθαμβος διαπιστώνοντας την πλήρη εγκατάλειψη του 50% του νησιού, και ειδικά της βόρειας Χίου» σχολίασε ενώ τόνισε πως η ανάπτυξη του τόπου θα επιτευχθεί με ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.
«Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ότι το περιβάλλον από πλευράς Κυβέρνησης ήταν θετικό, είτε μέσω χρηματοδοτήσεων πχ πρόγραμμα ΦιλόΔΗΜΟΣ είτε με τη διαγραφή των χρεών του Δήμου», είπε και σχολίασε πως αυτό έγινε ανεξάρτητα από το δεξιό ιδεολογικό- πολιτικό πρόσημο που είχε τόσο η περιφερειακή όσο και η δημοτική αρχή.

Γιάννης Σπιλάνης- Συμπαράταξη Πολιτών Β. Αιγαίου, Μανώλης Στάθης- Δίκτυο Πολιτών Χίου

Στα θέματα πολιτισμού είχε την ευκαιρία να σημειώσει με αφορμή το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου ότι έκλεισε αυτή η δομή γιατί τα έξοδά της ήταν περισσότερα από τα έσοδα, αλλά αυτό είναι μία λογική που βλέπει το Δήμο σαν επιχείρηση. «Ο δήμος δεν είναι ανάγκη να παρουσιάζει πλεονάσματα, πρέπει να παράγει κοινωνικό έργο», σημείωσε.
Σε ότι αφορά την εμπειρία του από τη Βιβλιοθήκη Κοραής σαν πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, σημείωσε πως το 2006 με όραμα και διεκδίκηση πέτυχε τη χρηματοδότηση με 4 εκ. ΕΥΡΩ, χρήματα που από τις δύο επόμενες διοικήσεις δεν αξιοποιήθηκαν.
«Έχουμε αποδείξει ότι σαν χώρος δίνουμε λύσεις», σημείωσε ο Μανώλης Στάθης, που αφού επισήμανε ότι η διαχείριση της κοινωνίας δεν είναι μόνο τεχνοκρατικό θέμα, αλλά προϋποθέτει και κοινωνική ευαισθησία· κάλεσε «τους Χιώτες ψηφοφόρους, τους νέους, να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και με την ψήφο τους να μην νομιμοποιήσουν την παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο ατόμων που η συμμετοχή τους στη διοίκηση του Δήμου στο παρελθόν τον έφερε σε αδιέξοδα και να μην νομιμοποιήσουν λογικές οι οποίες ήταν ξενοφοβικές και αντίθετες με τον πολιτισμό των Ελλήνων».

Μοιράσου το άρθρο: