Αναχώρησαν για τη Γερμανία 139 αιτούντες άσυλο – παιδιά με προβλήματα υγείας
30 Σεπτεμβρίου 2020
Κάτοικοι με ασφαλιστικά μέτρα ζητούν το κλείσιμο της προσωρινής δομής στον Καρά Τεπέ
30 Σεπτεμβρίου 2020

Προειδοποιητική κατάληψη του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης για Μουσικό και Covid-19

Μοιράσου το άρθρο:

Σε προειδοποιητική κατάληψη-αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 5ου γυμνασίου Μυτιλήνης ζητώντας τη μετεγκατάσταση του Μουσικού σχολείου με το οποίο συστεγάζονται αλλά και μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή τους ζητούν “την όσο κατά το δυνατό συντομότερη μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου όπως αυτή έχει αποφασιστεί από την επιτροπή καταλληλότητας του Δήμου στις αρχές του καλοκαιριού. Την κίνηση αυτή των μαθητών την επιβάλλει η κρίσιμη υγειονομική κατάσταση που επικρατεί. Ο συγχρωτισμός 400 και πλέον μαθητών και εκπαιδευτικών και η διδασκαλία μουσικών μαθημάτων με επιβεβλημένα ανοιχτές πόρτες και παράθυρα καθιστούν την συνύπαρξη των δυο σχολείων από δυσχερή έως αδύνατη. Πρόβλημα που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε κάνει κινητοποιήσεις κατά καιρούς”.

Τα δύο σχολεία συστεγάζονται εδώ και 25 χρόνια και δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία και των δύο σχολικών μονάδων από την έλλειψη απαιτούμενων χώρων για την ανάπτυξή τους. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις κινητοποιήσεις – παρεμβάσεις και των δύο σχολείων , το πρόβλημα παραμένει. Πριν από έναν χρόνο ελήφθη απόφαση να παραχωρηθούν αίθουσες στο συγκρότημα του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα για να στεγαστεί το Μουσικό σχολείο (απόφαση με την οποία διαφωνεί το Μουσικό) , και στις αρχές Αυγούστου  επιτροπή Καταλληλότητας παρέδωσε πόρισμα με σειρά προϋποθέσεων και εργασιών που θα πρέπει να συντελεστούν για να μετεγκατασταθεί εκεί το συγκεκριμένο σχολείο.

Το 5ο Γυμνάσιο  ζητά να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό, θέτοντας και το θέμα του κορονοϊού και την ανάγκη διαχωρισμού των πολυμελών τμημάτων -25 μαθητές ανά τμήμα- σε μικρότερα αλλά και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας ώστε να καλύπτεται υγειονομικά το σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματός του. .

 

Μοιράσου το άρθρο: