Ημέρες μνήμης Μικρασίας : Εκδηλώσεις από το Κιρκινέτσι
30 Αυγούστου 2019
Γιορτή λήξης προγράμματος για παιδιά από τη Φιλαρμονική Δ. Χίου
30 Αυγούστου 2019

Συνάντηση Ομάδας Εργασίας για νέο επικουρικό σύστημα ασφάλισης, δήλωση Ν. Μηταράκη

Μοιράσου το άρθρο:

Οι κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα υλοποιηθεί το τελικό σχέδιο για τη μετάβαση στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης, το οποίο θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στους νέους που θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας από 01.01.2021, ορίστηκαν κατά την πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία των προτάσεων προς την αναδιοργάνωση της Επικουρικής Ασφάλισης, στην οποία και προήδρευσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης.

Η ομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις της καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και θα παραδώσει το τελικό πόρισμα στις αρχές Οκτωβρίου.


Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εργασίας δήλωσε:
«Ευχαριστώ τα συναρμόδια Υπουργεία, τις Ρυθμιστικές Αρχές καθώς και τους θεσμικούς εκπροσώπους που συμμετείχαν στη σημερινή πρώτη συνάντηση. Στόχος μας είναι μέσα από το διάλογο να σχεδιάσουμε το νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης, που θα προσφέρει προοπτική στους νέους ασφαλισμένους, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει απολύτως τους σημερινούς εργαζομένους και συνταξιούχους. Πιστεύω ότι εντός της προθεσμίας που έχουμε ορίσει, θα ολοκληρωθεί η φάση του σχεδιασμού.»

Μοιράσου το άρθρο: