Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για ενίσχυση πυρασφάλειας και δασών Χίου
24 Ιουνίου 2020
Δεσμεύσεις ότι θα κλείσει το ΚΥΤ ζητά ο σύλλογος κατοίκων
24 Ιουνίου 2020

Πλουσιο πολιτιστικό καλοκαίρι -Δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη τη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Πολιτιστικές εκδηλώσεις φεστιβάλ θεάτρου,  συναυλίες, αναγνώσεις αλλά και εκδηλώσεις – θεσμοί για τη Λέσβο περιλαμβάνει το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλο το νησί που ανέλαβε να  υλοποιήσει ο σύνδεσμος Αθλητισμού Πολιτισμού και Τουρισμού Λέσβου .

ΠΥΞ ΛΑΞ, Θηβαίος , Ζουγανέλλη , Μητσιας- Καραμπέτη,  άλλά και ο ρεμπέτης  Αγάθωνας μεταξύ των καλλιτεχνών που θα δώσουν συναυλίες σε όλο το νησί , ενώ  θεατρικές παραστάσεις όπως «η Συμβολαιογράφος» με την Ηρώ Μανέ , «Η πόρνη από πάνω» με την  Κατερίνα Διδασκάλου , «ο κάτω Παρθενώνας» με τον Λεωνίδα Κακούρη κ.α. θα ανέβουν σε πολιτιστικούς χώρους σε Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο.

«Οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για να βοηθήσουμε τον κόσμο που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, αλλά και τους καλλιτέχνες που χτύπησε η καραντίνα» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του συνδέσμου  Αθλητισμού Πολιτισμού και Τουρισμού Λέσβου Βάσω Χοχλάκα.

Ο σύνδεσμος συνεργάστηκε με το δήμο Δυτικής Λέσβου και στις εκδηλώσεις  θα ενταχθούν σπουδαίοι πολιτιστικοί θεσμοί όπως η  έκθεση κεραμικής, το διεθνές φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου αλλά και οι γιορτές σαρδέλας ,  αμπελουργίας και το φεστιβάλ νέων της Ερεσού. Επίσης με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου όπου θα παραχωρηθούν σπουδαία αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία όπως το Ιερό των Μέσων στην Αγία Παρασκευή με κλασική μουσική αλλά και στις Αλυκές με το τζαζ κουαρτέτο του διεθνούς φήμης Δημήτρη Βασιλάκη.

Αίσθηση προκάλεσε και η απάντηση της κυρίας Χοχλάκα για πιθανή συνεργασία με το δήμο Μυτιλήνης , όπου όπως είπε «υπήρξε προσπάθεια για συνεργασία με το δήμο αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση».

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι με δωρεάν είσοδο πλην των ΠΥΞ-ΛΑΞ και της Ελεονόρας Ζουγανέλλη που τα έσοδα θα διατεθούν για να ενισχυθούν οι ομάδες που φέτος ανέβηκαν κατηγορία και συγκεκριμένα η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ¨Σαπφώ» ο Παππαδος Γέρας, ο Θησέας Παναγιούδας και ο Αετός Λουτρών. Όλη η διοργάνωση θα κοστίσει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα 60.000 ευρώ.

Όπως είπε η κυρία Χοχλάκα “Το πλήρες και τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθεί με νέα ενημέρωση τις προσεχείς ημέρες, εν αναμονή κάποιων τελευταίων οριστικοποιήσεων διάθεσης χώρων και συμμετοχών.
  Αναλυτικότερα εκ των κορυφαίων στιγμών του φετινού προγράμματος είναι οι συναυλίες των Πυξ Λαξ, της Ελεονόρας Ζουγανέλη, του Μανώλη Μητσιά με την Καριοφυλλιά Καραμπετη, του Αγάθωνα Ιακωβίδη και του Χρήστου Θηβαίου αλλά και το παραδοσιακό συγκρότημα του Ν. Οικονομίδη και της Κ. Σπανούμαζί με τον Κ. Καλδέλλη και Π. Βέργο.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη φεστιβάλ θεάτρου με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως η Υρώ Μανέ, ο Λεωνίδας Κακούρης,ο Χρήστος Σαπουντζής, ο Δ.Φραγκιόγλου και η Κατερίνα Διδασκάλου, αναγνώσεις συγγραφέων και ποιητών που έλκουν την καταγωγή τους από τη Λέσβο, όπως ο Στρατής Μυριβήλης, η Σαπφώ ο  Οδυσσέας Ελύτης και ο Στρατής Πασχάλης από τη Δ. Μιχαλάκη, τον Αν. Ροϊλό, τον Ι. Αθανασόπουλο, την Ερ. Μανούρη και παιδικά παραμύθια, γιορτές και δράσεις και συνδιοργανώσεις σε πολλά χωριά του νησιού.
Ακόμη, τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Μουσικό Διεθνές ίδρυμα Gina Bachauer με βραβευμένους σολίστ σε ένα προγραμμα κλασσικής μουσικής με κομμάτια της όπερας. .Όπως επίσης, και το jazz κουαρτέτο του διεθνούς φήμης Δημήτρη Βασιλάκη.
 Μουσικές βραδιές με ακούσματα των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου απο τον Κ. Φάμη και Μ. Πολυχρονίδη στο πιάνο Τ. Φαραζής αλλά και από τη διακεκριμένη σοπράνο Κάτια Πάσχου σε μια μοναδική βραδιά.  Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις διαρθρώνονται σε όλο το νησί και απο την πλευρά της Δυτικής Λέσβου πραγματοποιούνται με τη στενή συνεργασία του Συνδέσμου με τον Δήμο. Στενή συνεργασία επίσης και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Βρανά. “
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βασιλική Χοχλάκα  ευχαρίστησε θερμά το μέλος του Συνδέσμου και Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, με την οποία δούλεψαν μαζί το προγραμμα, καθώς και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχαρώ Ιαωκείμ.  Ακόμη, ευχαριστίες εξέφρασε στο προσωπικο του Συνδέσμου. Όπως είπε “σε μια κρίσιμη συγκυρία που έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή όλων μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προγραμματισουμε μια σειρά εκδηλώσεων. Καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα πλούσιο προγραμμα για τους δημότες των δυο Δήμω, με δωρεάν είσοδο για όλους. Θέλαμε να δώσουμε το στίγμα μας, μια πολιτιστική ταυτότητα με αναφορές σε ανθρώπους που άφησαν τη σφραγίδα τους σο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας αλλά και σε πολιτιστικα μνημεία.  Παράλληλα, να προσδωσουμε μια χαρουμενη και ζωντανή νότα στο καλοκαίρι μας μετά τη δυσκολη άνοιξη που περασαμε.”

Μοιράσου το άρθρο: