Υποβαθμίζουν το δημόσιο ΙΕΚ; – Ξεκινά αύριο το 1ο εξάμηνο
24 Νοεμβρίου 2015
Τα σωσίβια των προσφύγων δώρο του Δημάρχου Λέσβου στους Πρέσβεις των Κρατών μελών της ΕΕ
24 Νοεμβρίου 2015

Εκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας

Μοιράσου το άρθρο:

Εκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος) «κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας, ελάχιστες ώρες μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους, το οποίο σύμφωνα με την Αγκυρα παραβίασε τον τουρκικό ενάεριο χώρο.

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, δήλωνε νωρίτερα αξιωματούχος στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη κατάρριψη από το 1950 σοβιετικού ή ρωσικού αεροσκάφους από χώρα -μέλος του ΝΑΤΟ.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να σεβαστεί πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ και να αποφύγει κλιμάκωση της έντασης με την Ατλαντική Συμμαχία.

Κατά τη διάρκεια συνόδου των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, είχε εξάλλου, επισημανθεί ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών επιχειρήσεων».

Πηγές του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, υπενθυμίζουν ότι την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας το οποίο επιδόθηκε στον Ρώσο πρεσβευτή στην Αγκυρα, καταγγέλοντας ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, πλήττουν και τουρκμενικές περιοχές με τουρκικής καταγωγής κατοίκους, στη μεθόριο της βόρειας Συρίας.

 

ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: