14 μετάλλια για τους αθλητές των ΙΩΝΩΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.μεΑ.
6 Ιουλίου 2016
Σύλληψη δυο ατόμων για κλοπή μοτοσικλέτας
6 Ιουλίου 2016

Αντιδράσεις για κατάργηση του υποθηκοφυλακείου της Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο:

Την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση του υποθηκοφυλακείου της Λήμνου εκφράζουν σε επιστολή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί επιμελητές και η υποθηκοφύλακας της Λήμνου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου με τον τίτλο «αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» προβλέπεται η συγχώνευση του υποθηκοφυλακείου της Λήμνου με το υποθηκοφυλακείο της Μυτιλήνης, κάτι που όπως τονίζουν στην περίπτωση της Λήμνου «είναι κραυγαλέο παράδειγμα της αστοχίας της ρύθμισης, χαρακτηριστικό της αντίθεσης με το σκοπό που θα ήθελε ο νομοθέτης, σύμφωνα με την κοινή λογική. Η Λήμνος είναι δυστυχώς για εμάς σε χειρότερη θέση από όλα τα νησιά (και φυσικά δεν συγκρίνουμε με τα υποθηκοφυλακεία της ηπειρωτικής Ελλάδας), λόγω της κάκιστης συγκοινωνιακής σύνδεσης με τη Μυτιλήνη. Γιατί έγγραφα που αφορούν το νησί να «ξενιτεύονται» ; ποιο δημόσιο συμφέρον προάγεται;».

Στη συνέχεια αναφέρονται σε συγχωνεύσεις δημοσιών υπηρεσιών τονίζοντας ότι «ήδη έχει αποδειχθεί πόσο αποτυχημένη είναι η σύνδεση της Λήμνου με την Μυτιλήνη για θέματα ασφάλειας συναλλαγών με πρώτο παράδειγμα την απομάκρυνση της Δ.Ο.Υ. και την θλιβερά περιορισμένη δυνατότητα δραστηριότητας του Γ.Ε.Φ. Μόνο ο πολίτης της Λήμνου μπορεί να καταλάβει πόσοι ωφέλιμοι κατά τις προθέσεις νόμοι μένουν άδειο γράμμα για αυτόν και πόσοι διαφορετικοί τρόποι καταπάτησης των δικαιωμάτων του γεννώνται κάθε μέρα από την αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Ισονομία, λέξη κενή».

Τέλος, στην επιστολή τους δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν απέναντι «στην επαπειλούμενη κατάφωρη αδικία και δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Λήμνου ως αναγκαίου φορέα για την σύννομη δραστηριότητα, την ασφάλεια, την πρόοδο και την ανάπτυξη στο νησί μας».

Μοιράσου το άρθρο: