Νέα κορυφαία διεθνής διάκριση του Πανεπιστημίου Αιγαίου
7 Ιουνίου 2018
Δράσεις με δημοτικά σχολεία για το Κέντρο Πρόληψης “Ναυτίλος”
7 Ιουνίου 2018

Επιμελητήριο Χίου: εκτός… θέματος για τον Πρόεδρο η κριτική της μειοψηφίας

Μοιράσου το άρθρο:

Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χίου, παρέπεμψε τις ενστάσεις και τα παράπονα των συμβούλων του συνδυασμού που μειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές, ο Πρόεδρος Παντελής Λεγάτος.
Παρά τις προσπάθειες των συμβούλων Βικτωρίας Αμπαζή- προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρη Κυτριλάκη- μοναδικού εκπροσώπου του τομέα τουρισμού και του προηγούμενου Προέδρου Γιώργου Γεωργούλη· ο νυν πρόεδρος δεν τους άφησε καν να διατυπώσουν τις σκέψεις τους θεωρώντας τη συζήτηση εκτός θέματος.
Ακόμα και όταν ο κ. Κυτριλάκης έθεσε θέμα επί προσωπικού, το χαρακτήρισε και αυτό εκτός θέματος παραπέμποντάς το στην επόμενη συνεδρίαση.
Στη δε κριτική που του ασκήθηκε από τον προκάτοχό του Γιώργο Γεωργούλη· ότι συμμετέχοντας στην συνάντηση για το αεροδρόμιο της Χίου αποδέχτηκε τη διαδικασία του μνημονίου συνεργασίας που στην καλύτερη των περιπτώσεων προβλέπει ολοκλήρωση του αεροδρομίου το 2023, ο Παντελής Λεγάτος ανταπάντησε πως το Επιμελητήριο δεν είναι μεταξύ των φορέων που υπέγραψαν το Μνημόνιο.
Τέλος ο κ. Γεωργούλης έθεσε το θέμα των δράσεων που πρέπει να πάρει το Επιμελητήριο για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, 20 περίπου μέρες πριν την κατάργησή τους.
Στην εισήγησή του ο κ. Λεγάτος παρουσίασε την επιτυχία που είχε ειδικά η εκδήλωση για τη Σχολή Τουρισμού, καθώς και την πολύ καλή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και Λιμεναρχείο για το θέμα της κρουαζιέρας.


Εταιρική ευθύνη
Επίσης μετά από σχετική εισήγηση των μελών της επιτροπής για την κοινωνική εταιρική ευθύνη το Επιμελητήριο αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της εθελοντικής Ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ για στελέχωση μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα ενός των πυροφυλακίων Ρεστών και Αγίου Δημητρίου που μένουν χωρίς κάλυψη 4 με 8 το απόγευμα, καθώς και την υιοθέτηση των χώρων έξω από τη Βιβλιοθήκη Κοραή ώστε με τις οδηγίες της διοίκησης της Βιβλιοθήκης να προχωρήσουν εργασίες καλλωπισμού.
Επίσης αποφασίστηκε να δημιουργηθούν σημεία ενημέρωσης για τα τουριστικά αξιοθέατα του νομού και το μοίρασμα σχετικών χαρτών σε συνεργασία με τα μέλη του Επιμελητηρίου και το Δήμο Χίου.

Μοιράσου το άρθρο: