Έτοιμα τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων-Περιοδεία Πάνου Καμμένου στα Hot Spot των νησιών
16 Φεβρουαρίου 2016
“Η κυβέρνηση δε θα μειώσει τις συντάξεις”. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης στη Λέσβο
16 Φεβρουαρίου 2016

Κοινωνική προσφορά από τα Ελληνικά Πετρέλαια στην τοπική κοινωνία με αφορμή το HOTSPOT ΒΙΑΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Σακίδια πλάτης με αντικείμενα προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα μοίρασαν στους πρόσφυγες που σήμερα μεταφέρθηκαν στο νέο Κέντρο Καταγραφής της Χίου στη ΒΙΑΛ, η αντιπροσωπεία του Ομίλου Εταιρειών Ελληνικών Πετρελαίων.

Η εταιρεία πρόσφερε την υποδομή και τον εξοπλισμό για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στη Χίο, που στο σύνολο των 75 οικίσκων θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.200 άτομα.

Την ικανοποίηση του για την δημιουργία αυτού του  μικρού χωριού, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης.

Πρωτόγνωρες χαρακτήρισαν τις  στιγμές που έζησαν με την άφιξη των προσφύγων και οι εθελοντές- εργαζόμενοι στην εταιρεία που για λίγες μέρες θα παραμείνουν στο νησί προσφέροντας τις υπηρεσίες τους όπου τους ζητηθεί.

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, η εταιρεία θα ανακατασκευάσει την παιδική χαρά στο χωριό Χαλκειός στα όρια του οποίου βρίσκεται το HOTSPOT.

Ο Δήμαρχος Χίου υποδέχτηκε στην παιδική χαρά την αντιπροσωπεία των ελληνικών πετρελαίων και ευχαρίστησε την εταιρεία για την ανταπόκριση στο αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος.

Επίσης παραδόθηκαν στον  Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη κάρτες καυσίμων συνολικού ποσού 3.000 ΕΥΡΩ που θα δοθούν στις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης, ενώ τα καύσιμα για τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους θα καλύψουν τα ελληνικά πετρέλαια και στο παράρτημα της Κιβωτού του κόσμου, που λειτουργεί στη Χίο.

Μοιράσου το άρθρο: