Αποφυλακίζονται οι πρόσφυγες που είχαν όπως όλα δείχνουν από λάθος φυλακιστεί για την υπόθεση ζωοκλοπής στη Μόρια
10 Μαΐου 2018
Προφυλάκιση 25χρονου πρόσφυγα για κατηγορία απόπειρας βιασμού προσφυγόπουλου
10 Μαΐου 2018

Στηρίζει νησιά για ΦΠΑ ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, πρόταση για ακατάσχετο εμπορικό λογαριασμό

Μοιράσου το άρθρο:

Τη στήριξη του αιτήματος των νησιωτών για διατήρηση και επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σημειώνοντας ότι στην πανελλαδική κινητοποίηση των παραγωγικών φορέων της χώρας στις 30 Μαΐου θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αιτήματα.
Προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Χίου, όπου χθες βράδυ μίλησε σε σχετική εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ με θέμα «το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ χαρακτήρισε ως τραγική την επιλογή της Κυβέρνησης για την εφαρμογή των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ, ενώ σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως το μεταφορικό ισοδύναμο θα μπορέσει να αντισταθμίσει τα οφέλη από το χαμηλό ΦΠΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει θέμα στην εφαρμογή των πλειστηριασμών.
Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, σημείωσε ότι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως φοροαποφυγή και πως η πρότασή τους για τη δημιουργία ακατάσχετου εμπορικού λογαριασμού, όπου εκεί θα πήγαιναν τα έσοδα της κάθε επιχείρησης με την πληρωμή καρτών, γνώρισε την άρνηση των θεσμών· χαρακτηρίζοντας τη συνομιλία με τα κλιμάκια τους ως “συζήτηση με τοίχο”.
Σημείωσε δε την ιδιαίτερη πίεση που δέχονται οι επαγγελματίες και έμποροι που διαθέτουν καταστήματα και υπόκεινται υψηλή φορολόγηση, από τα «επαγγέλματα με βαλίτσα» όπου επιχειρηματίες έχουν κλείσει τα φορολογικά βιβλία τους και κάνουν τις δουλειές κατ’ οίκον με «μαύρα» χρήματα, κάτι που δεν θα αλλάξει αν δεν υπάρξει μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων.
Αυστηρή κριτική και για το ρόλο των Τραπεζών που δεν παρέχουν επιχειρηματικά δάνεια και το μόνο που κάνουν είναι να παίρνουν χρήματα από τις επιχειρήσεις.
Να σημειωθεί ότι με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Χίου και του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, ο κ. Καββαθάς είχαν συναντήσεις με φορείς του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο: