142 πρόσφυγες, με 3 βάρκες Τετάρτη και Πέμπτη στη Χίο
17 Μαΐου 2018
Σκαλωσιές στο Ξενία- εξέταση δυνατότητας αξιοποίησης του ακινήτου στο Δήμο
17 Μαΐου 2018

Κέντρο Πρόληψης Χίου «Ναυτίλος», 20 χρόνια προσφοράς- γιορτάζει με θέατρο και μουσική

Μοιράσου το άρθρο:

Τα 20 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το Κέντρο Πρόληψης Χίου «Ναυτίλος», με σειρά εκδηλώσεων.
Αυτό το Σάββατο, 19/5/2018 στις 7.00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου και από μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ και Μουσικό δρώμενο σε συνεργασία Μουσικού Σχολείου και 4ου Γυμνασίου Χίου και τη συμμετοχή 2 παιδιών προσφύγων από τη δομή της ΜΕΤΑδρασης στο νησί.
Ο κλινικός ψυχολόγος του «Ναυτίλου» Στράτος Τσουκάρης μίλησε για την εκδήλωση όπου το θεατρικό είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο «Γροθιά στο στομάχι. Λογοτεχνία της σκόνης», που περιέχει κείμενα των μελών του ΠΕΘΕΑ «Αργώ» στη Θεσσαλονίκη.
Ο Μανόλης Στάθης, εμψυχωτής της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, ο Ευθύμης Κετσετζόπουλος μέλος της ομάδας και η Μαρία Γεωργαλά μαθήτρια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ μίλησαν για αυτή την παράσταση και τη συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης.
“Πιστεύουμε ότι η δημιουργία, είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης”, σημείωσε ο Μ. Στάθης, επισημαίνοντας το πόσο δυνατά είναι τα κείμενα που μιλούν για πράγματα που πολλές φορές δεν τα αναφέρουμε.
Παράλληλα οι καθηγήτριες των 4ου Γυμνασίου και Μουσικού Σχολείου Κάτια Ντάμπου και Μαίρη Φραγκάκη επισήμαναν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία με τη συμμετοχή τους με συναυλία στην εκδήλωση, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μοιράσου το άρθρο: