Μέσω Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδότηση έργου οδού Ι. Χρήστου, επέκταση clear way αεροδρομίου Χίου
19 Οκτωβρίου 2017
Διήμερο με αφίξεις προσφύγων στη Χίο
20 Οκτωβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: νέα περίοδος με το “Moonlight” του Μπάρι Τζένκινς (20/10/17)

Μοιράσου το άρθρο:

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου ξεκινά κι επίσημα τις προβολές της για την νέα περίοδο με την αμερικάνικη ταινία “Moonlight” (Δραματική / 2016 / 111΄) του Μπάρι Τζένκινς που κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2017.
Σενάριο: Μπάρι Τζένκινς, Ταρέλ Άλβιν ΜακΚρέινι¬
Παίζουν: Ναόμι Χάρις, Μαερσάλα Αλί, Άστον Σάντερς

Διακρίσεις:
3 βραβεία Όσκαρ 2017(Καλύτερης ταινίας, Β’ Ανδρικού ρόλου και Διασκευασμένου σεναρίου) και 8 συνολικά υποψηφιότητες και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης ταινίας στην κατηγορία Δράμα.

Το Moonlight περιγράφει την περιπετειώδη ενηλικίωση του νεαρού αφροαμερικανού Σαϊρόν στο σύγχρονο Μαϊάμι της φτώχιας, των ναρκωτικών και της βίας. Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του αγοριού που υφίσταται εκφοβισμό σε μια τραχιά γειτονιά, ώσπου τον περιμαζεύει ένας έμπορος ναρκωτικών, ο Κουβανός Χουάν, που του παραστέκεται εκεί που η εξαρτημένη από τα ναρκωτικά μητέρα του αδυνατεί να δώσει το «παρών».

Τα τρία κεφάλαια της ιστορίας με τίτλους «Μικρός», «Σαϊρόν» και «Μαύρος» συνθέτουν ένα λυρικό πορτρέτο του τι σημαίνει να είσαι μαύρος στην Αμερική του σήμερα και πώς οι άνθρωποι χτίζουν τον εαυτό τους, ριζώνουν και αναπτύσσονται ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Βασισμένο στο θεατρικό «Στο φως του φεγγαριού τα μαύρα αγόρια φαίνονται μπλε» του Άλβιν ΜακΚρέινι, το Moonlight εφάπτεται και στα προσωπικά βιώματα του σκηνοθέτη που μεγάλωσε στο γκέτο του Μαϊάμι στις αρχές του ’90. Βραβευμένο επάξια με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, το Moonlight είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία προσωπικής αναζήτησης αλλά και μια σπουδή πάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, την αγάπη και την φιλία.

Κινηματογραφική Λέσχη για τη νέα σεζόν
“… Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα οπού παρελαύνουν όλες οι κινηματογραφικές τάσεις του κόσμου ευελπιστούμε να ψυχαγωγήσουμε, να προβληματίσουμε, να προκαλέσουμε γόνιμες συζητήσεις, να συγκινήσουμε, να διευρύνουμε τις καλλιτεχνικές και πολλές φορές πολιτικές ανησυχίες των θεατών, σημειώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.
“Φέτος θα έχουμε και τακτική συνεργασία με το Ομήρειο ΠΚΔΧ (που ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή στις 13/10) με κάποιες ταινίες να συμπλέουν με τις θεματικές των Ομηρείου Ημέρες:
«Ο Εμποράκος» (10/11) για τη θεματική Θεατρικές Αναζητήσεις και το «Με τα Μάτια Ανοιχτά» (8/12) για αυτή της Μουσικής.
Θα έχουμε φυσικά και το απαραίτητο σινεφίλ αφιέρωμα (εδώ για τον σπουδαίο Βιμ Βέντερς 16-17/11) καθώς και το κλείσιμο του 2017 με ταινία animation για μικρούς και μεγάλους (Η Κόκκινη Χελώνα 22/12).
Να ευχαριστήσουμε όπως κάθε χρόνο το Ομήρειο για τη φιλοξενία που μας προσφέρει και όλους τους φίλους μας που αναζητούν έναν ποιοτικότερο κινηματογράφο και μας στηρίζουν.
Να υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο facebook (https://www.facebook.com/cinemaclubchios) όπου θ’ αναρτήσουμε το πρόγραμμα μας και για περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες μας.

Μοιράσου το άρθρο: