Εκδήλωση για την “Λεσβιακή Σάτιρα”
1 Μαρτίου 2019
Στο Υπουργείο Πολιτισμού το Μουσείο Βρανά
3 Μαρτίου 2019

“Κλέφτες καταστημάτων” από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις προβολές της την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ με την ιαπωνική ταινία , κάτοχο του χρυσού Φοίνικα στις Κάννες, «Κλέφτες Καταστημάτων» σε σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Έντα.

Διακρίσεις: Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών 2018 / Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας / Υποψήφια για το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας / Υποψήφια για το Βραβείο Satellite Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Κλέφτες Καταστημάτων
Shoplifters / Manbiki Kazoku
Δραματική / Ιαπωνία, Γαλλία / 2018 / 121΄
Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα
Σενάριο:
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο, Μίγιου Σασάκι

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της ημέρας. Στο δρόμο για το σπίτι βρίσκουν ένα εγκαταλελειμμένο τετράχρονο κορίτσι, το οποίο παίρνουν μαζί τους και αναλαμβάνουν τη φροντίδα του. Μπορούν η φτωχή οικογένεια να αντέξει την ανατροφή ενός «ξένου» μέλους;
Με μια ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσιάζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή, περιγράφοντας με ανάλαφρο λυρισμό και μια καλά κρυμμένη πίκρα, το σύντομο ταξίδι των πρωταγωνιστών στο όνειρο, θέτοντας ερωτήματα πάνω στις σύγχρονες ηθικές αξίες και ταξικές ανισότητες. Ανατόμος της μέσης ιαπωνικής τάξης, αναζητά μέσα από τα χαμηλότονο δράμα του, τους δεσμούς που υπάρχουν στην κοινωνία και τα αιώνια διλήμματα της οικογένειας και της ευμετάβλητης δυναμικής της.

Μοιράσου το άρθρο: